Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 08-08-2018 om 11:48  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vanaf aanstaande zaterdag bent u van harte welkom in de kantine van de visafslag als u meer wilt weten over de vis en de visserij.

U ziet elke week een groot assortiment vis, schaal- en schelpdieren liggen op het ijs, maar waar wordt deze eigenlijk gevangen? En misschien wel nog belangrijker, hoe wordt de vis gevangen?! Maakt men de vis aan boord al schoon? En garnalen, worden die al aan boord gekookt?



Maar misschien vraagt u zich ook wel af hoe het nu zit met de puls visserij en andere veranderingen waar de visserijsector mee te maken krijgt? De visserijsector is een boeiende bedrijfstak met zeer veel bedrijvigheid en als u daar eens meer over wilt weten, is het zeer de moeite waard om even een kijkje te nemen boven in de kantine van de visafslag, zowel voor volwassenen als voor kinderen!

De kantine kunt u bereiken via de aanwijzingen achter in de vishal.

Deze week hebben we schol in de aanbieding, grote schol om precies te zijn! Zeer geschikt om te bakken, te grillen op de barbecue of om te pocheren! Mijn favoriet blijft toch scholrolletjes met spinazie en langoustines uit de oven!


2 kilo schol groot voor € 10,-


Gerecht: scholrolletjes met spinazie en langoustines (4 personen)

Ingrediënten:
1 zak spinazie
12 scholfilets
zout
peper
12 rauwe langoustines
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 pot visfond (380 ml)
1 dl droge witte wijn
1 dl koksroom (pakje a 200 ml)

Voorbereiden:
Van spinazie 2/3 deel fijnhakken. Scholfilets bestrooien met zout en peper. Van rest van spinazie steeltjes verwijderen en op scholfilets leggen. Langoustines erover verdelen. Scholfilets oprollen en met cocktailprikker vaststeken. Sjalotje pellen en snipperen.

Bereiden:
In hapjespan fond met wijn, sjalot, zout en peper aan de kook brengen. Scholrolletjes erin zetten en in ca. 8 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan scholrolletjes op bord scheppen en warm houden onder aluminiumfolie. Kookvocht op hoog vuur tot ca. 2/3 laten inkoken. Koksroom en spinazie erdoor roeren en nog ca. 2 minuten al roerend verwarmen tot saus iets gebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper. Scholrolletjes op vier borden leggen en saus eromheen scheppen.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,


Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt Wieringen


(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Actueel...
29-03-2024 Van harte gefeliciteerd
29-03-2024 Foto van het weekend, nu maar eens een schilderij
29-03-2024 Nieuwe spuisluizen bij Den Oever worden zichtbaar
29-03-2024 Opmerkelijk, veel schaatstalenten komen van Wieringen
28-03-2024 Vacature Dunselman vestiging Hippolytushoef
28-03-2024 Groen Links stelt vragen over het brede welvaartskader in Hollands Kroon
28-03-2024 Programma jubileum 100 jaar v.v. Succes
28-03-2024 Een reisgids voor Wieringen
28-03-2024 Berichtje van Dirk uit Den Oever UPDATE
28-03-2024 Kerknieuws
28-03-2024 Dunselman lost landelijk strooizout overschot op met hun nieuwe smaak: Karamel Strooizout
28-03-2024 Vier Pasen in de Speeltuin!
28-03-2024 Gezocht iemand die een boek wil redigeren
28-03-2024 Vrolijk Pasen, column
27-03-2024 Het straten toernooi keert terug naar TC Hippo!
27-03-2024 Een bericht van de Stichting Sportcentrum Wieringen
27-03-2024 Wieringen, 100 jaar eiland aan de vaste wal
27-03-2024 Zwembad De Venne
27-03-2024 Meer nieuws vindt u op www.hollandskroonnieuws.nl
27-03-2024 Middag over Tweede Wereldoorlog bij Regionaal Archief
27-03-2024 Succesvolle Kom binnen bij bedrijven dag Agro Care!
27-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
27-03-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
26-03-2024 IJsselmeer en Markermeer klaar voor de zomer
26-03-2024 Veldtocht Noord-Holland 1799 opgenomen in Historische roman
26-03-2024 Asieldier van deze week, hondje Zoé
26-03-2024 Lezing 7 april 2024 in Nieuwe Niedorp over beïnvloeding en propaganda
26-03-2024 Astrid Prins de beste bij de seizoenopening van Boel-Skik ‘92
26-03-2024 Pasen in Oosterland
26-03-2024 Nieuw in Hippolytushoef: Studio Kelly Sue Wieringen nu met een creatieve koffiecorner
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gesprekje over het hek heen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...