Baggerspecie kan worden verwerkt
Uitgegeven op 03-08-2018 om 21:47  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Dankzij de hete droge zomer jan de baggerspecie, die via een persleiding naar de verspreidingslocatie op een perceel grasland aan het begin van Zijdewind naast de parallelweg naar De Weel getransporteerd werd om te ontwateren en in te drogen, nu al worden verwerkt.

Aannemer De Heer land en water uit Polsbroek aan wie de baggerwerkzaamheden in de boezemwateren rond Waarland en Zijdewind waren gegund kan binnenkort de klus afronden.De baggerspecie is inmiddels een paar keer door de aannemer omgezet en helemaal opgedroogd, zodat een koppeltje schapen en een paar koeien alweer een aantal weken op en rond het perceel van het baggerdepot lopen te grazen. Ook voor de blauwe reigers is genoeg voedsel te vinden.Een meevaller, de baggerspecie kan over het stuk land verspreid worden en onder de opgeslagen teeltaarde worden weggewerkt.
Binnenkort zal het land worden geëgaliseerd zodat het met graszaad ingezaaid kan worden en de kwaliteit van de bewerkte grond ook behoorlijk vruchtbaarder is geworden.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping Stroe, stacaravans - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...