Summersale bij Kringloop De Marske
Uitgegeven op 18-07-2018 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Kringloopwinkel De Marske houdt a.s. zaterdag 21 juli weer de maandelijkse markt, waarbij ze dit keer een zomeruitverkoop gaan houden.

Door het grote aanbod van goederen, wat waarschijnlijk te maken heeft met de 'gun'- factor, moet af en toe ruimte gemaakt worden voor de nieuwe inbreng en daarom dan dit keer een 'summer- sale', ofwel een zomer- uitverkoop. Heel veel moois op divers gebied is verkrijgbaar. En dat alles voor 50% van de oorspronkelijke prijs. Behalve de kleding. Want die is al zó goedkoop dat echt iedereen daar z’n voordeel kan behalen.Dezelfde soort producten die in de Marske verkocht worden, zijn vorige week dinsdag ook weer naar Roemenië gestuurd. Naar kringloopwinkel Maxima die werkt met hetzelfde principe als de SNR. Van de winst worden ook hier mensen geholpen die hulp nodig hebben. En dat in het eigen land, Roemenië. Naast kringloopgoederen zijn overigens ook veel donatie- goederen verstuurd voor mensen die echt niets kunnen betalen. Ook voor meerdere bevriende organisaties heeft de SNR voor hun teams de bagage en materialen verzonden.

Afgelopen dinsdag is er een jongerenteam van een bevriende organisatie, Care Foundation, vertrokken naar Tarnaveni om daar twee weken lang een geweldige tijd te beleven met o.a. meer dan 100 kinderen. Talloze activiteiten zullen ze samen hebben en ook gaan ze ter plekke en in drie grote steden evangeliseren waarbij de liefde en het elkaar lief hebben centraal staat. De voormalige Wieringse Sifra Krabbendam, tegenwoordig woonachtig in Alkmaar gaat mee als leiding en zal na afloop nog 4 weken langer blijven om, samen met iemand van de stichting Laleaua, ook gevestigd in Tarnaveni, prostituees langs de weg te bezoeken en met hun in gesprek te gaan over mogelijkheden tot stoppen met hun 'beroep' en met hulp een ander, nieuw leven op te bouwen. Prostitutie komt heel erg veel voor in Roemenië. Het is een makkelijke manier om in dit arme land geld te verdienen maar de gevolgen voor de dames zijn erg schrijnend. Vaak worden ze door een pooier volledig uitgebuit en hebben ze het nog slechter dan daarvoor.

Komende zaterdag, de dag van de summer-sale, ontvangt de SNR ook een groep jongeren uit Tirgu Mures. Zij worden opgehaald van het vliegveld in Eindhoven en zijn een week te gast in Nederland. Logeren doen ze in een kerk in Heerhugowaard waar alle voorzieningen aanwezig zijn om gasten te laten verblijven. De groep wordt gekenmerkt doordat ze allemaal bij elkaar wonen en een schrijnend verleden met zich meedragen waardoor ze stuk voor stuk zowel geestelijk als lichamelijk zwaar beschadigd zijn.

De opbrengst van de markten afgelopen voorjaar zijn apart gehouden om deze voor hun zo geweldige reis te mogen maken. Ze zullen in Nederland een prachtig programma afwerken, zoals een bezoek aan het strand. (het weer werkt hier waarschijnlijk helemaal aan mee). Artis, Ponypark Slagharen, Landgoed Hoenderdaell, een BBQ bij de Marske... Het gaat allemaal in deze week plaats vinden. Ook een geweldige fotosessie bij topfotograaf Kenneth Stamp staat hun te wachten. Een pijnlijke zaak is dat op het laatste moment twee toegezegde personenbusjes door de aanbieder zijn afgezegd. Gelukkig heeft een bekende Wieringer stockcar- racer tegen slechts het bedrag dat men aan verzekeren kwijt is een busje voor deze periode aangeboden. Daarmee is 50% van het ontstane probleem opgelost maar men heeft toch een tweede busje moeten huren wat voor een extra kostenpost heeft gezorgd. De opbrengst van de markt a.s. zaterdag is dan ook, indien nodig, voor een deel bestemd voor het vullen van dit financiële gat.

Het is aan de bezoeker van de 'summersale' om dit gat zo klein mogelijk te laten zijn. Met andere woorden. Kom langs aan de Irisstraat 2 in Hippolytushoef. Sla je slag bij het aanbod. Drink koffie, thee of iets anders en proef van de heerlijke huisgemaakte taartpunten en help Stichting Netwerk Roemenië om te kunnen helpen waar hulp nodig is. Een geweldig team van vrijwilligers, die allemaal meewerken om de Marske draaiende te houden en daarbij alles wat de SNR te bieden heeft staat voor u klaar.


(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Te koop Renault Modus bouwjaar 2008
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1979 de Hollebalg wordt ontzet - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...