Basisschool de Springschans kampioen Streetdance
Uitgegeven op 14-06-2018 om 13:23  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Basisschool De Springschans heeft de Streetdancekampioenschappen gewonnen. De finale van dit jaarlijks terugkerende evenement werd woensdag gehouden in de Multitreffer in 't Zand. Presentatrice, actrice en danseres Ingrid Jansen was voor de finale gastjurylid.

Als tweede eindigde basisschool De Vogelweid, uit Schagen, die met vier meiden een heel indrukwekkende powerdans wisten neer zetten. De jury gaf hen complimenten voor hun energie! Op de derde plaats eindigde OBS Frankendael, uit Callantsoog, Deze school blonk uit in hun kleurgebruik en de humor die ze gebruikten.
Bijna 20 teams uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon hadden zich opgegeven voor de Streetdancekampioenschappen, die Team Sportservice Schagen al jaren organiseert. Na twee voorrondes streden tien van deze teams in de finale om het kampioenschap.

Schmink en kostuums
Alle teams hadden zich heel goed voorbereid in hun streetdance-act. Dat goed kunnen dansen alleen niet genoeg is voor een kampioenschap is door iedereen begrepen. Prachtige kostuums en indrukwekkende schmink kwamen er aan te pas. Zo werd het een heel afwisselend voorstelling waarin elk team het weer helemaal op zijn eigen manier deed.

Verassende acts
"De acts waren verassend goed!" vertelt Ingrid Jansen, die ook bekend is van het TV-programma So you think you can dance. "Het was dan ook best moeilijk om een winnaar te kiezen. Alle groepen stonden heel terecht in de finale!" Uiteindelijk is De Springschans de winnaar. "Ze waren compleet met de hele klas, hun kleding was goed gekozen, de uitstraling was mooi en ze dansten heel gelijk. De klapper was het dubbele springtouw dat ze gebruikten. Heel mooi en origineel!"Water
Jansen is ook JOGG-ambassadrice (Jongeren Op Gezond Gewicht). Ook de mascotte Druppie was aanwezig om het drinken van water tijdens het bewegen aan te moedigen. Jansen komt volgend jaar graag terug om er weer bij te zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De vloot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...