Geslaagde tuinronde
Uitgegeven op 13-06-2018 om 12:06  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN/WIERINGERMEER - Zo'n 300 fietsers stapten zondag op hun stalen ros voor een rondje langs tien tuinen. Het was prima fietsweer bij de Wieringer tuinronde van 25 kilometer langs tuinen op Wieringen en in de Wieringermeer.


Foto's Herman Loer

De deelnemers steunden met hun entree de goede doelen van de organiserende Soroptimisten Wieringerland. Het internationale goede doel is School for Justice. Een project in Indië waarbij de Soroptimisten steun verlenen aan het opleiden van meisjes die uit de prostitutie komen.
Het regionale goede doel is de molen De Onderneming in Hippolytushoef, waar geld nodig is om het wiekenkruis te vervangen. De molen was dan ook opgenomen in de route van de tuinronde. Het was er gezellig druk. Ongeveer 60-70 mensen hebben een kijkje genomen in de molen, die daarna veelal pannenkoeken hebben gegeten. En nog veel meer mensen hebben rondgekeken bij de spullen die te koop waren. Veel fietsers stopten om even te kijken bij de rommelmarkt langd de kant van de weg. Al met al was de opbrengst zondag een enorm succes, totaal ruim € 400,00.Langs de route was kunst van Riëtte de Roode (beelden) en Mies van den Brûle te zien.
Bij de galerie Op de Zeebodem speelde de mandolineclub Oost Wieringen. Het orkest speelde van half twee tot kwart voor vijf met slechts enkele korte onderbrekingen. Er werd zelfs meegezongen. Zo hebben niet alleen het orkest, maar ook de belangstellenden bar genoten!

Reactie van een deelnemer die bijna alle jaren meefietst: "Wat was het weer een leuke tuinronde! Vooral de verscheidenheid aan tuinen was geweldig!"

Mooie opbrengst (entree, koffie en veel appeltaart gebakken door de vaste leveranciers). De cheque voor het goede doel wordt eind juni tijdens de 'Aftertuinronde' uitgereikt.
Soroptimisten Wieringerland dankt de sponsors, die de vaste lasten voor hun rekening nemen (affiches, folders). Zij zorgen er voor, dat de organisatie als het onverhoopt slecht weer is niet met een negatief resultaat blijft zitten.(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Cor Kroon - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...