Team Bier en Baco verslag dag vijf
Uitgegeven op 13-06-2018 om 09:52  |  link  |  bewaar  |  print

EUROPA - Verslag van de deelnemers aan de rally, dag 5.


Op de Poolcirkel.

Als we om 9 uur weer de weg oprijden is het gelijk weer genieten van het uitzicht. Qua navigeren hebben we een gemakkelijke dag. We volgen de E6 richting Narvik. De E doet denken aan een snelweg maar is vergelijkbaar aan een N-weg in Nederland met af en toe een versmalling waar je elkaar niet tegelijk kunt passeren. De weg volgt de contoeren van een dal met links en rechts hoge bergen en een rivier slingert zich met ons mee. Door de uitlopers lopen tunnels varierent van 50 meter tot wel 8,6 kilometer en over de rivier liggen vele bruggen.


Wachten op de oversteek naar de Lofoten.

Terwijl we noordelijker komen passeren we op 66:33 de Poolcirkel. Daar maken we een mooie teamfoto. Langzaam verandert het landschap dicht bebost en groen naar kale hellingen met sneeuw en mos en ook wij veranderen mee. Zaten we gister nog met blote voeten en korte broek in de bus, nu komen de sokken en lange broeken tevoorschijn en het raam word gesloten om de warmte van de kachel binnen te houden.
Bij het stadje Fauske verlaten we de E6 om in westelijke richting naar Bodø te rijden waar de boot naar Moskenes op de Lofoten vandaan vertrekt.
De weg volgt de rand van het Saltfjord. Ook hier weer schiterende uitzichten met af en toe een stadje of dorpje met een haventje waar schilderachtige bootjes in vele kleuren liggen gemeerd. Onderweg wordt nog het grootste probleem van de laatste dagen opgelost, de Bacardi voorraad. Mijn god wat een prijzen voor de drank hier.

Als we bij de boot aankomen zien we nog meer teams in de rij staan en al gauw word er een praatje gemaakt en de ervaringen gedeeld. Op de boot blijft het gezellig en het avondmaal word daar ook genuttigd. Jammer is te horen dat er al best wat teams met pech staan onderweg, varierent van lekke benzine tank en kapotte stuurbekrachtiging tot een kapot wiellager waarvoor een mannetje met onderdelen voor wordt ingevlogen.

Na 3.5 uur varen bereiken we de Lofoten en rijden we van de boot af. Alle teams nemen gelijk de eerste afslag naar de zelfde camping en bij de receptie is het even spitsroeden lopen. We krijgen allemaal een mooie plek met grandioos uitzicht. Terwijl we de partytent opzetten en het ons weer gemakkelijk maken genieten we nog even van het gemartel van de andere teams met een klein koepeltentje. Ook spreken we nog een paar duitse wandelaars die al lopend en liftend de lofoten hebben bereikt. Heel veel respect hiervoor. T is een pleuris eind van Duitsland naar hier, zelfs voor ons met de auto. De nacht is ingeruild voor 5 minuten schemer, een hele rare gewaarwording. Om 00:30 zie je een beetje avondrood aan de wolken in het westen en even later zie je in het oosten het ochtendrood alweer aan de wolken. Bijzonder.

Afgelegde afstand dag 5 494 kilometers
Totaal aantal afstand 2916 kilometers
Harran - Mo i rana - Fauske - Bodø - Moskenes
Geen diesel
Warme prak patat met hamburger
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Visserijdagen 1963 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...