Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 06-06-2018 om 11:29 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Deze week een lekkere en licht verteerbare visfilet in de aanbieding, Zalmforelfilet.
Zalmforelfilet is makkelijk te bereiden in de koekenpan, in de oven maar kan ook perfect op de barbecue.
Zalmforelfilet € 15,25 per kilo
Recept: knapperige zalmforelfilet met paprikasaus (voor 4 personen)
4 zalmforelfilets a 180 a 200 gram
Een scheutje citroensap
zout en peper
Een beetje bloem
100 gram roomboter
Voor de saus:
3 paprika's ( rood, geel en groen )
1 ui
1 dunne prei
1 eetlepel boter
Een scheut droge witte wijn
150 ml visfond of groentebouillon
2 eetlepels maïskorrels
2 eetlepel tomatenpuree
2 theelepeltjes paprikapoeder
1 scheutje azijn
1 theelepel suiker
150 ml room
Bereidingswijze:
De paprika kort koken (blancheren) en daarna het vel eraf trekken en in dunne reepjes snijden. Fijn gehakte ui en prei in de boter licht aanfruiten. Met witte wijn, visfond of groentebouillon afblussen. De helft van de in reepjes gesneden paprika en de helft van de maïskorrels toevoegen. Op een lage vlam de paprikapoeder en de tomatenpuree erbij roeren. Alles in ongeveer 20 – 30 minuten langzaam zachtjes laten pruttelen. Indien nodig nog wat vocht toevoegen.
Met azijn en suiker op smaak brengen. Room toevoegen en alles tot een fluweel zachte saus laten inkoken.
Intussen de visfilets met citroensap licht inwrijven, kruiden met zout en peper. De huid van de zalmforelfilet licht inwrijven met bloem. De roomboter goed verhitten tot ze begint te bruisen, de zalmforel met de huid naar beneden in de boter leggen en bakken tot de huid knapperig is en de vis bijna gaar. Dan omdraaien en nog een minuutje verder bakken. Voorzichtig uit de pan nemen en warm houden (bijv. in een oven op 75 graden).
De saus kort met een staafmixer pureren, de resterende paprikareepjes en maïskorrels toevoegen en rondom de knapperig gebakken zalmforelfilet serveren. Eventueel nog wat gebakken champignons erbij doen..
Lekker met bijvoorbeeld pasta en fijne groenten of frisse salade en natuurlijk een glas lekkere witte wijn.
Een fijne week en tot zaterdag!!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486
Bron:
deforelvisser.com