Seizoen voor Succes voorbij
Uitgegeven op 03-06-2018 om 19:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes trad afgelopen zondag aan tegen het in West 1, competitie 4B als derde geëindigde Hugo Boys uit Heerhugowaard voor de eerste promotiewedstrijd naar de derde klasse. Een volgende wedstrijd komt er niet want Succes verloor na verlenging met 1-3.

Aan het weer lag het niet, en het veld lag er in tegenstelling tot een paar weken geleden als een laken bij. Trainer Loew moest het stellen zonder twee vaste waarden: de vakantie vierende keeper Martijn Lont, die vreemd genoeg niet op een extraatje had gerekend en de geblesseerde, maar wel wissel zittende Youri Jansma. De voorhoede van Succes was wel compleet. De 1-3 eind uitslag kwam pas in de verlenging tot stand, want na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

De eerste tien minuten waren voor het bezoekende Hugo Boys die van achter uit voorzichtig voetballend tot een aanval probeerde te komen. Maar tot verder dan het strafschopgebied van Succes kwamen de Heerhugowaarders niet. Succes stelde er nog niet veel tegenover. Het was scheidsrechter Puts uit Haarlem die Hugo Boys na een kwartier een corner gaf terwijl het een achterbal voor Succes was, die voor enig tumult op het veld zorgde want verder dan rondspelen van de bal werd er niet gedaan. De eerste gele kaart was voor Bo Groen, gekregen na een lichte overtreding op Jeroen Norder. De hierop volgende vrije trap leverde Succes niets op. Hugo Boys kwam na een half uur spelen met een harde kopbal van Bart Zuurbier dichtbij de openingstreffer, maar de bal ging net over. In de 37ste minut kwam Succes tegen de verhouding in op 1-0 toen Job van de Esschert na een mooie actie en dito steekbal van Jeroen Norder kon binnentikken. Een paar minuten later was Bo Groen dichtbij de 1-1 maar goed uitkomen van Succes doelman Freek de Kort voorkwam dit. Toch was hij in de 44ste minuut kansloos op een schot van Bas Haisma van Hugo Boys en gingen beide teams met een 1-1 de rust in, want de halve minuut later door Hugo Boys in het strafschopgebied van Succes geclaimde handsbal werd door de scheidsrechter niet gehonoreerd en kon dus niet in een penalty worden omgezet.

De tweede helft begon omgekeerd aan de eerste. Succes begon sterker en was duidelijk op zoek naar een doelpunt, maar echte kansen leverde het niet op. Na tien minuten kwam Youri Jansma er dan toch in voor Jay Klaaren die vanmiddag tekort kwam tegen zijn directe tegenstander. Na een kwartier spelen voorkwam De Kort met een mooie save dat Hugo Boys op voorsprong kwam. Succes werd sterker en het wachten was eigenlijk op de goal. Een goede pas van Stan de Koning leverde een schotkans op voor Van de Esschert, maar de bal werd geblokt. Even later kreeg Van de Esschert weer een kans op een prima paas van Jeroen Metselaar, maar ook nu leidde zijn inzet niet tot een doelpunt. Hugo Boys was via aanvoerder Thijs Wolkers dichtbij een goal, maar Ted Jorna blokte zijn schot. Een kwartier voor het einde kreeg Job van de Esschert zijn beste kans toen hij na goed voorbereidend werk van Kevin de Bruin (die verder onzichtbaar was). Echter vanaf drie meter voor het doel tikte hij de bal over. Vlak voor tijd was Bart van Burg van Hugo Boys nog dicht bij een eigen doelpunt, maar hij zag zijn bal tot zijn geluk net naast gaan. In blessure tijd kwam Wonne van Bekkum er nog in voor de geblesseerd geraakte Maikel Hoekstra.
Omdat er in de nacompetitie een winnaar moet komen werd er verlengd. Tot strafschoppen zou het niet komen, want de dertiende en veertiende minuut in de eerste verlenging werden Succes teveel. Eerst was het Bart Zuurbier die een van de paal teruggekaatste bal binnenschoot (1-2) en één minuut later was het Boy Groen die met een schitterend schot van twintig meter de bal in de kruising poeierde en de 1-3 eindstand op het scorebord bracht. De tweede verlenging was niet meer dan door beide teams de wedstrijd uitvoetballen. Hugo Boys mag nog een wedstrijd verder en voor Succes zit de competitie erop.
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!