Belevingsvlucht uitgevoerd, hierbij een aantal reacties van lezers
Uitgegeven op 31-05-2018 om 11:32  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ingezonden bericht.

Alfons van der Veen: "Vanavond was het zover, de belevingsvlucht luchthaven Lelystad, uitgevoerd door een Boeing 737-800 van Transavia.

Ik heb de vlucht gevolgd, tot aan het overvliegen, zie hiertoe 2 screenshots van Flightradar.com. Hierop is te zien dat de route iets ten zuiden van Westerland ligt. Ook heb ik het overvliegen gefilmd, en de route lijkt hierop zelfs iets noordelijker te liggen.



Hoe was nu de beleving? Wel, het maakte geluid, echter niet oorverdovend. Een kanttekening; dit toestel had geen passagiers aan boord, slechts extra brandstof ter compensatie. Aangezien er reeds 3,5 uur gevlogen was, woog het toestel al gauw 12 ton minder dan bij vertrek.

Representatief was het geluid dus niet helemaal, luchthaven Lelystad gaat gebruikt worden voor vakantievluchten naar bijvoorbeeld de Canarische eilanden. Bij het opstijgen zal een toestel dan richting de 78.000 kgs gaan, minstens 50% zwaarder dan vanavond. De motoren zullen logischer wijs hetzelfde percentage harder moeten werken.

Afwachten dus hoe de luchthaven en de routes zich ontwikkelen!"





Machteloos

Zoals zo veel keer eerder voel ik mij als burger machteloos tegen plannen van de overheid. Ik was politiek geïnteresseerd maar heb teveel meegemaakt dat je als burger niets kan inbrengen tegen de overheid zoals nu vliegveld Lelystad. Het enige wat voor mij helpt om het van me af te schrijven.

Wij zijn uit de Zaanstreek weggaan om rust te vinden in de kop van Noord Holland. Heerlijk zuivere lucht waar kosmos op de bomen groeit en rust is. Wanneer we op viste gaan bij familie in Assendelft, Castricum en Heiloo wordt je steeds geconfronteerd met het geluid van de vliegtuigen. Wat zijn we dan weer blij op ons rustige voormalig eiland Wieringen te wonen.


Nu is het besluit genomen om Lelystad te gebruiken om Schiphol te laten uitbreiden. Wij hebben daar veel met onze plaatselijke politiek over gehad wat ze daar tegen gaan doen maar die wachten eerst af wat er gaat gebeuren, ja en dan ben je te laat. Wij zien ook dat andere gemeenten er wel tegen protesteren maar ook dat blijkt niet te helpen. Het verkeerde MER rapport heeft wat uitstel gegeven maar het gaat door. 30 mei de hebben de inwoners kunnen horen wat voor een geluid zij kunnen verwachten. Als je het nieuws niet volgt was je misschien verbaasd dat je een vliegtuig hoorde. Nu viel dat in vergelijking met andere gebieden wel wat mee maar de rust is weg als er 8 keer per uur dat is om de 7 minuten en misschien later meer een vliegtuig overkomt. De bevindingen kan je tot 31 mei 12.00 uur doorgeven dus voordat je weet wat je van vliegtuigen boven je vind ben je te laat om daarop te reageren. Hieruit zal voor de overheid duidelijk zijn dat mensen geen last hebben van de vliegtuigen.

Er is in ons kleine Nederland maar weinig plekken waar je nog rust kan vinden en deze worden nu door de uitbreiding van Schiphol en Lelystad ook opgeofferd. Het is heel duidelijk dat de mens en zijn gezondheid wordt opgeofferd aan de drang om groter te worden van bedrijven.

De uitbreiding zal niet alleen gevolgen hebben voor de rust maar ook het luchtruim zal vervuild worden door de kerosine verbranding. De toeristen die naar de heerlijk rustige stranden van Noord Holland komen zullen weg blijven. Het nationale park de Hoge Veluwe is ook niet meer rustig wat voor mens en dier niet goed is. Waar kunnen wij in ons kleine Nederland nog tot rust komen? Het blijkt dat dit niet belangrijk is.

De ervaring is dat de overheid het belangrijk vind om op de wereldkaart als klein landje toch met objecten de grootste te willen zijn zoals de haven van Rotterdam en Schiphol als een van de grootste van Europa en dat daar alles voor moet wijken. Maar hoelang kan dit nog doorgaan en ten koste van wat? Er wordt al zolang gezegd de mens vernietigd zich zelf en dat is ook zo. Alle maatregelen die wij als mens willen en moeten nemen om de aarde te redden worden door de overheid teniet gedaan. Aan de ene kant nemen ze allemaal maatregelen om het vernietigen van de aarde te stoppen waar wij als burgers de meeste van moeten uitvoeren, aan de andere kant worden er beslissingen genomen die hier het tegenover van zijn. De alternatieve ideeën om korte afstanden per trein te laten gaan liggen in de la en daar wordt niets mee gedaan, nee we gaan eerst Schiphol helpen met uitbreiding. En als Nederland hiermee als land voor de burgers na de knoppen gaat is het te laat.

We hadden als burger altijd nog de mogelijkheid om drukke gebieden rond vluchthavens te ontvluchten maar nu de vluchtroutes over heel Nederland gaan lukt dat niet meer.

Jetty Bak
Westerland




Het lijkt er op dat ze de kernen in Hollands Kroon mijden. Tsja dat dank je de koekoek bij een proefvlucht. Maar let er wel op; er is een tolerantie van 1 mijl hetgeen betekent dat de kernen 20 x per dag de volle laag kunnen krijgen....

Groet Jaap Aardema.





Dag,

Vanavond heb ik een groot deel besteed aan het horen en zien van het belevenis vliegtuig. Het wordt al Kafka'esker in Nederland. Duizenden vliegtuigen vertrekken er en komen aan, maar als er mensen op een bepaalde tijd (op Wieringen rond kwart voor zeven) staan te wachten, moet je eerst naar huis om te vernemen dat het vliegtuig kaduuk was. Het vliegtuig kaduuk? Ja. Zoiets verwacht je in Rusland en jammer, tegenwoordig ook in de USA. Maar dezelfde technieken hier?

In ieder geval, ik ging weer terug en samen met Elbert hebben we het vliegtuig gezien en gehoord. Het gaat recht over De Haukes heen, richting Ewijcksluis en de Kooy.
Is het hinderlijk? Het valt mee, maar wat als er elke 15 minuten een over komt? In de vroege ochtend en nacht?

Er waren geen meetpunten in Noord-Holland. In tegenstelling tot Friesland, Overijssel en Gelderland. We zijn hier nogal volgzaam, blijkbaar.
Groet Dirk





(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Actueel...
18-03-2024 Dierentehuis ’t Schuthok zoekt een plek voor Sky
18-03-2024 Ontluikende tuinen zoeken stijve harken
18-03-2024 Agro Care Middenmeer opent haar deuren
18-03-2024 Klaar voor je droomhuis? Bereken je maximale hypotheek met Frits!
18-03-2024 Ontdek de mobiele Urban Sport Sensatie ‘Pumptrack’ in Schagen en Hollands Kroon
18-03-2024 Actie nagels lakken bij Mooi & Meer
18-03-2024 Dit blijft mooi, je moet er wel even de tijd voor nemen
17-03-2024 Open Call Tussen Zout en Zoet
17-03-2024 Foto van het weekend
17-03-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
17-03-2024 Programma en uitslagen z.v.v. Succes
17-03-2024 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
17-03-2024 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
17-03-2024 Geslaagd dubbelconcert Mandoline Orkest Oost-Wieringen op Texel
16-03-2024 Pasen in 't Theeater!
16-03-2024 Poes vermist? UPDATE
16-03-2024 Oudste inwoner van Hollands Kroon, en van Nederland, overleden
16-03-2024 Uitslagen Skuuf An
16-03-2024 Dankbetuiging de heer Bertus Groot
15-03-2024 Kom 23 maart bij Hollands Kroon gluren tijdens ‘Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen’!
15-03-2024 Oproep namens Wonen Plus Welzijn
15-03-2024 Al je toeslagen binnen handbereik met de app Toeslagen
14-03-2024 NLdoet ook bij de speeltuin in Hippo, hulp gezocht
14-03-2024 Kerknieuws
14-03-2024 Poes vermist
13-03-2024 Paas winactie bij CIV Den Oever
13-03-2024 Laat gratis je grond testen
13-03-2024 Vereniging gezocht die iets wil bijverdienen
13-03-2024 Dames Tonegido 1 kunnen zondag kampioen worden
13-03-2024 Uitslagen sjoelen Das-Raak
(advertentie)
Occasions
Te koop Kia Picanto bouwjaar 2017
€ ,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi X-Fun
€ 11.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Reclame maken in vroeger jaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...