Succes plaatst zich voor de nacompetitie
Uitgegeven op 19-05-2018 om 19:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Onder uitstekende omstandigheden moest Succes voor het eerst op zaterdagmiddag aantreden tegen Dirkshorn. Met de 2-0 winst verzekerde Succes van deelname aan de nacompetitie in de 3e Klasse A.

In de eerste minuut was het direct raak. Een prachtige pass van Stan de Koning bereikte Jop van den Esschert, die beheerst scoorde. Succes bleef het betere van het spel houden en kreeg voor de rust nog enkele prachtige kansen. Zo was er een mooie voorzet van Bart de Kleine, waardoor Jeroen Norder een prachtige kopkans kreeg, maar de keeper redde bekwaam. Even later werd een vrije trap van Stef de Koning door Bart de Kleine tegen de binnenkant van de paal gekopt. Na een halfuur zette Maikel Hoekstra Bart de Kleine alleen voor de goal, maar de spits van Succes raakte de bal maar half. Uitblinker Jeroen Norder gaf een keurige steekbal op Jop van den Esschert maar deze schoot de bal te slap in. Vlak voor de rust kwam ook Bart de Kleine alleen voor de keeper maar ook hij wist het net niet te vinden. Voor rust was er een veel beter Succes die helaas veel te veel kansen miste. Zoals hoofdtrainer Jan Loew in de rust al opmerkte 'we houden ze in leven'.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Een beter Succes en een verdedigend Dirkshorn. Tien minuten na de thee was er de eerste kans voor de thuisclub, maar Bart de Kleine was vandaag wat ongelukkig en kwam weer niet tot scoren. In de 63ste minuut werd de wedstrijd beslist. Na een schitterende actie van Bart de Kleine op rechts kon de net ingevallen Jeroen Metselaar de 2-0 binnentikken. Een kwartier voor tijd was er weer een mooie aanval van Succes. Maikel Hoekstra zette met zijn eindpass Youri Jansma alleen voor de keeper, hij mikte echter net over. De laatste kans was voor Stan de Koning. De ingevallen Kevin de Bruin bediende hem prima, maar de keeper van Dirkshorn kon de inzet stoppen. De uitstekende verdediging van Succes gaf alleen in blessuretijd de enige kans weg. De spits van Dirkshorn kopte echter tegen de onderkant van de lat. Eindstand 2-0.

Door dit resultaat en het verlies van DWOW tegen Flevo is Succes verzekerd van een plaats in de nacompetitie. Nu de ziekenboeg leegloopt gaat Succes met veel vertrouwen deze nacompetitie in.