Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 17-05-2018 om 07:33 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.
Nog een 1 keer een lang weekend en dan is het voorlopig weer voorbij met de feestdagen. Zo'n extra dagje vrij is natuurlijk altijd lekker maar vooral met mooi weer is het genieten. Er zijn in het Pinksterweekend altijd veel leuke buitenactiviteiten te vinden voor jong en oud, dus ik zou zeggen, trek er lekker op uit!
Wel eerst nog even langs de vismarkt op zaterdag natuurlijk! We hebben zaterdag zeewolffilet in de aanbieding, een heerlijke vis met stevig visvlees en geheel eigen smaak.
Recept:
Zeewolf met langoustines en spekjes
Ingrediënten (4 personen)
6 vellen filodeeg
100 gram boter, gesmolten
600 gram zeewolf, in 2 stukken
6 langoustines, gepeld en schoongemaakt
3 takjes rozemarijn
2 el spekjes
1 teentje knoflook in dunne plakjes
2 el paneermeel
Versgemalen peper en zout
4 stronkjes witlof
2 el honing
100 ml olijfolie
Sap en schil van 1 citroen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en maak 2 stapels van 3 vellen op elkaar. Verhit 2 eetlepels van de boter in de koekenpan en bak de stukken vis en langoustines snel bruin. Haal ze uit de pan en bak de helft van de rozemarijn, de spekjes en het knoflook in 1 minuut snel bruin. Strooi wat paneermeel op het deeg en leg daar een stuk vis bovenop. Verdeel de langoustines, knoflook en rozemarijn erover, bestrooi met peper en zout en vouw de pakketjes dicht. Bestrijk de buitenkant met de overgebleven boter en leg de pakketjes voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif in de oven en laat de vis in ca. 15 minuten gaar worden (tot het deeg goudbruin wordt). Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Veeg de witlof schoon en halveer in de lengte. Bestrijk met honing en leg in de pan. Bak ze rondom op matig vuur in ca. 5 minuten goudbruin. Haal uit de pan en houd warm met aluminiumfolie. Roer de rest van de olie los met het citroensap, geraspte schil en rest van de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de vispakketjes en leg op elk bord een stuk vis. Sprenkel de olie over de vis en serveer met de witlof.
Een fijne week, tot zaterdag en alvast een mooi Pinksterweekend!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486
Bron recept: Flair