Wiron heeft geen kind aan HOSV
Uitgegeven op 15-04-2018 om 17:54  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron had op eigen veld geen kind aan hekkensluiter HOSV. Na 90 minuten voetbal stond een eindstand van 9-1 op het scorebord. De score had gemakkelijk tot dubbele cijfers kunnen oplopen.

Het duurde even voordat de thuisclub op gang kwam. Aanvankelijk werd wel veel gecombineerd, maar ging weinig daadkracht uit van de voorhoede. De overmacht van Wiron mondde na een klein kwartier uit in de openingstreffer. Een afstandsschot wer nog gekeerd door de doelman van HOSV, maar de rebound was een gemakkelijke prooi vaan Thijs Boersen, 1-0. Dennis Veldhuis voorkwam met een goede redding de gelijkmaker uit een van de weinige echte doelpogingen van HOSV. Halverwege de eerste helft kwam Wiron echt op stoom en dat leidde in een tijdsbestek van 10 minuten tot drie doelpunten. Robin Meilink kreeg ruimte om te schieten en deed dat doeltreffend, 2-0. Nog geen minuut later brak Stefan Veldhuis door en tekenende 3-0 aan.

Stefan Veldhuis vergroot de voorsprong tot 3-0 - foto's Reijer Zwart

Mark Schouwenaar schoot een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied onhoudbaar in de kruising, 4-0. HOSV vond een vrije man in het strafschopgebied van Wiron en benutte dit keer wel de kans, 4-1. Het zou uiteindelijk de enige en dus de eretreffer van de bezoekers zijn. Wiron ontnam in het laatste kwartier voor de rust HOSV van de illusie op een acceptabel resultaat. Mark Schouwenaar kopte ui een vrije trap 5-1 binnen. Klaas de Haan benutte na een onbedoeld één-tweetje met een tegenstander een opgelegde kans, 6-1. Vlak voor het rustsignaal legde de scheidsrechter de val op de stip na het trekken aan een Wiron-shirt. Mark Meier voltrok het vonnis, 7-1.

Mark Meier zette uit een strafschop de 7-1 voorsprong op het scorebord

Na de rust leek Wiron op weg te gaan naar dubbele cijfers op het scorebord. Na amper drie minuten scoorde Robin Meilink 8-1. Toen stokte de scoringsmachine echter. HOSV bood wat meer tegenstand en zocht wat vaker de aanval. Het ontbeerde echter aan stootkracht. Dennis Veldhuis hoefde maar één keer daadwerkelijk in actie te komen. Wiron consolideerde zonder al te veel moeite de voorsprong. Ruim 10 minuten voor het einde scoorde de thuisploeg dankzij Mark Meier 9-1. De 10 leek toch nog mogelijk, zeker toen Wiron kort voor het einde opnieuw een strafschop kreeg. Invaller Daan Hermans mocht aanleggen, maar zag zijn penalty op de paal uiteen spatten.