Succes S. de Koning JO17-2 - Van Geelen JO17-1 10-4
Uitgegeven op 15-04-2018 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vrijdag 13 april 2018 was voor veel mensen een gewone dag en voor anderen een dag om voor uit te kijken, want ja, toch vrijdag de 13e....

Dezelfde datum stond bij de spelers, coaches en vele fans van juniorenteam Succes / S de Koning JO17-2 echter al enige weken dikgedrukt in de digitale agenda's. Op deze avond moest namelijk de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld worden tegen het team van van Geelen JO17-1.


Boven v.l.n.r. Stef de Koning(Sponsor), Remco Riemersma(Coach), Lars Riemersma, Tim Kloosterman, Sander Hoes, Luc Gijsbertsen, Rene Biegstraten(Coach), Stan de Koning(Sponsor). Onder v.l.n.r Matthew Biegstraten, Tim Hoosbeek, Rui Bruynzeel, Justin Spier, Nathan van Duivenvoorde.

Want wat niemand aan het begin van het seizoen had verwacht, was dat wij na 21 wedstrijden op de 2e plaats zouden staan en bij winst in deze laatste wedstrijd het kampioenschap konden behalen.

Na een aarzelend begin van het seizoen met een overwinning en daarna een verliespartij, werden de volgende 3 wedstrijden weer gewonnen. Op de helft van de competitie draaiden we bovenin mee. Belangrijker nog, we zagen het team letterlijk groeien: er werd door iedereen keihard voor elkaar gewerkt, het baltempo lag veel hoger en we (de coaches) konden bepaalde patronen aan het spel toevoegen door gericht te wisselen. Dit zorgde er voor dat we vrijwel elke wedstrijd wonnen en met nog een 6-tal wedstrijden te gaan stonden we bovenaan! Als we de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Nieuwe Niedorp JO17-2 thuis zouden winnen, werd de voorsprong 6 punten. Het liep echter anders want we verloren met 5-2...

Vanaf die tijd waren wij mede afhankelijk van onze tegenstanders want de top 4 zat qua punten dicht bij elkaar. Dus werd ook het doelsaldo steeds belangrijker. De volgende wedstrijd verloren wij echter ook waardoor het gat naar de koploper Nieuwe Niedorp 3 punten werd. Wij wisten echter de rust te bewaren en wisten dat ook zij nog tegen dezelfde 'lastige' tegenstander moesten spelen. Wij werkten aan ons doelsaldo door een 22-0 (!) overwinning op Sparta '67 en op dezelfde avond verloor Nieuwe Niedorp met 11-1. Dat bracht ons terug aan kop obv het veel betere doelsaldo.

Ze maakten in de laatste wedstrijden geen fouten en bleven winnen.

En dus moest het op vrijdag de 13e gebeuren....

De laatste thuiswedstrijd, publief en fans op de tribune, een SZVV scheidsrecher (gelukkig) en een tegenstander die erg fysiek speelt maar vanavond geen wissels mee had. We kwamen op 1-0 door een mooie snelle aanval maar niet lang daarna werd het alweer 1-1. Onze mannen gooiden echter de schroom van zich af en speelden een geweldige wedstrijd waarbij sterk verdedigen en snelle aanvullen zorgden voor een 6-2 voorsprong. Het ene doelpunt was nog mooier dan het andere en de oeh's en aah's van de tribune zorgden voor de ultieme sfeer. Maar onze tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen want na de 6-3 werd het ook 6-4.... Even leek er wat onzekerheid in ons team te sluipen maar na wederom prachtige aanvallen werd de marge opgevoerd naar de eindstand van 10-4. Na het fluitsignaal was de ontlading bij iedereen groot want wat niemand had verwacht was toch gebeurd: Succes / S de Koning JO17-2 heeft de eerste jeugdtitel binnen de voetbalvereniging binnengehaald door kampioen te worden in de 2e klasse.

Een geweldig seizoen werd hiermee op een hele mooie manier afgesloten.

Namens de spelers en coaches willen wij alle (vaste) supporters danken voor hun support en vertrouwen het hele seizoen door en de positieve sfeer die we met elkaar hebben weten te behouden.

Rene en Remco
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Toyota Rav 4 Linea Sol lederen bekleding
€ 6.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Spoelbak en bierpomp - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...