Groenonderhoud weer van start
Uitgegeven op 11-04-2018 om 13:02  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In april wordt weer gestart met reguliere onderhoud van het openbare groen. Dit wordt gedaan door de buitendienst, Noorderkwartier en diverse aannemers.

Hoe?
De buitendienst is vooral actief op de 11 begraafplaatsen die de gemeente beheert. De collega's van Noorderkwartier zorgen in de 22 woonkernen voor het maaien van het gazon, onkruidbeheersing in de plantsoenen en het snoeien van de hagen. Aannemers worden vooral ingezet voor het grove werk zoals het maaien van bermen en het snoeien van grove beplanting en bomen.Geen bestrijdingsmiddelen
Het gebruik van bestrijdingsmiddelen op straten en stoepen is sinds maart 2016 niet meer toegestaan. Onkruid wordt met een brander of borstel verwijderd. Doordat met deze methode de wortels niet gedood worden, groeit het onkruid sneller terug.

Kwaliteit
Het onderhoud wordt uitgevoerd op drie verschillende kwaliteitsniveaus. Hieronder is op hoofdlijnen weergegeven hoe dat is geregeld:
Centra, begraafplaatsen: A - hoog / goed - Intensief onderhoud.
Woonwijken, hoofdwegen: B - basis / voldoende - Normaal onderhoud
Bedrijventerrein, buitengebied: C - laag / matig - Sober onderhoud

Zelfbeheer
Wilt u liever zelf aan de slag in het gemeentelijke plantsoen? Neem dan contact op met uw kernbeheerder. Voor meer informatie kijk op de website van kernbeheer.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
The Vips - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...