VZV nu ook Foreholte ruim de baas
Uitgegeven op 08-04-2018 om 17:56  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Maedilon/VZV heeft de uitwedstijd in de degradatie poule tegen Foreholte overtuigend gewonnen. In de regulaire competitie werden beide wedstrijden verloren, nu behaalde VZV met 18-24 een riante overwinning.

Het team van Betty Plasmeyer startte de wedstrijd voortreffelijk. Voordat er één minuut was gespeeld had VZV door Lisanne Kolken en Lotte Prak al een 2-0 voorsprong genomen. Daar waar de gastvrouwen maar geen vat konden krijgen op het snelle spel liep VZV uit naar een 4-0 voorsprong stond door breaks van Lisanne Kolken en Joyce Hillen. Met een time out probeerde trainer/coach Ken van Hasselt zijn team op het goede spoor te brengen en niet zonder resultaat. Halverwege de eerste helft had Foreholte de achterstand volledig weggewerkt. Daarna gingde wedstrijd tot kort voor de pauze gelijk op. Amber Zomerdijk stopte een strafworp en hield met meerdere geweldige reddingen de stand in evenwicht. VZV had het in de laatste fase voor de pauze moeilijk. De thuisploeg nam met zelfs een voorsprong 9-7. Albertine Abbube scoorde 9-8, waarna Monique de Wit met een geweldige reflex een tegentreffer wist te voorkomen. Foreholte bleef tot het rustsignaal op voorsprong en kon met een 13-11 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Uitblinkster keepster Amber Zomerdijk scoorde ook zelf met een 'Tess Wester' doelpunt - foto Patrick Hogervorst

Na wat tactische aanwijzingen in de rust herstelde VZV de achterstand door een doelpunt van Romy Zengerink en vervolgens na een uitstekende redding van de uitblinkende Amber Zomerdijk een snelle break van Lisanne Kolken. Foreholte nam nog één keer een voorsprong, 14-13. Daarna trok VZV de wedstrijd naar zich toe. Joyce Hillen 2 maal door de snelle uitvallen van Lisanne Kolken en een prima doelpunt van Florance Kos zetten VZV op een 16-19 voorsprong. Toch kwam de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd. Uit een strafworp scoorde Foreholte de aansluitingstreffer 18-19 en moest VZV door twee tijdstraffen met vier veldspeelsters verder. De spanning was te snijden, maar VZV hield ondanks de numerieke meerderheid van de tegenstander stand. Ook de deze wedstrijd weer voortreffelijk spelende Lotte Prak scoorde 18-20 voor VZV. Met nog enkele minuten te gaan scoorde Florance Kos haar tweede treffer, 18-21. Foreholte kreeg nog een terechte tijdstraf. VZV had deze zinderende slotfase overleefd. De uitblinkende VZV goalie Amber Zomerdijk scoorde zelfs na een prima stop 18-22, omdat Foreholte zonder keepster nog een beslissing probeerde te forceren. Lisanne Kolken scoorde wederom nog uit een snelle break en Albertine Abube nam het laatste doelpunt uit een strafworp voor haar rekening. Onhoudbaar en snoeihard vloog de bal hoog in de kruising. Een dik verdiende overwinning met een daverend applaus van zowel de vele VZV fans als de aanhangers van de thuisploeg was er na afloop voor de meiden van de winnende coach Betty Plasmeyer: 18-24.

Doelpunten: Lotte Prak 7, Lisanne Kolken 6, Joyce Hillen 3, Florance Kos 2, Albertine Abube 2, Romy Zengerink 1, Roos de Vries 1, Maud Kruijer 1 en keepster Amber Zomerdijk 1.

Aanstaande zaterdag speelt Maedilon/VZV D1 tegen E&O D1 in Sporthal 't Zijveld; aanvang 20:45 uur.