Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 04-04-2018 om 16:54 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Lekker en gezond nieuws van de haven.
U heeft er lang op moeten wachten, maar ze komen er weer aan, de workshops vis fileren!
De temperatuur in de visafslag is weer wat behagelijker en dat werkt wel zo fijn. Als het te koud is verkrampen de handen wat sneller en dat is niet goed voor de grip op het mes én de vis!
Onder deskundige leiding van een zeer ervaren visfileerder leert u de fijne kneepjes van het schoonmaken van vis. Hoe maak je platvis schoon? Hoe fileer rondvis? En wat is nou toch vlinderen? Uiteraard mag u de vis die u schoongemaakt heeft lekker mee naar huis nemen!
Zaterdag 14 april staat de 1e gepland, volgende week maken we meerdere datums bekend, houdt u daarvoor de website goed in de gaten!
Voor meer informatie en aanmelden, neemt u dan een kijkje op
www.versevis.nl/workshops.
Zou het dan echt eindelijk mooi weer worden? We hebben er alle vertrouwen in en we hopen stiekem dat de barbecue misschien al aan kan. Al wordt de barbecue tegenwoordig niet meer alleen gebruikt in de zomermaanden maar het hele jaar rond.
Deze week hebben we Coquilles in de aanbieding en daar hebben we een lekker gerecht voor gevonden. U kunt het bereiden op de barbecue maar mocht het weer toch tegenvallen, dan lukt het ook in de grillpan.
Coquille en gambaspies
Ingrediënten
Ca 12 coquilles
24 gamba’s
Peterselie
1/2 citroen
3 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
Materialen
4 spiesjes
Bereiding
Pers de knoflook uit en meng deze samen met wat peterselie door de olijfolie. Pers de citroen uit en voeg toe aan de knoflookolie. Besprenkel de coquilles en gamba’s met de frisse knoflookolie. De peterselie en citroen geven een lekkere frisse smaak. Rijg de coquilles afgewisseld met de gamba's aan een spies. Bak de coquilles voorzichtig op de BBQ omdat deze gemakkelijk vast blijven zitten. Als u een bakplaat op de BBQ heeft is dat ideaal.
1 bakjes coquilles van 250 gram (circa 7 stuks) voor 8,00 Euro
Een fijne week en tot zaterdag!
Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,
Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486
Bron recept
leukerecepten.nl