Wieringen hoofdrol in magazine Schatrijk
Uitgegeven op 13-03-2018 om 14:25  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland zet in het nieuwe magazine 'Schatrijk' de provinciale archeologiegebieden in Noord-Holland in de schijnwerpers. De eerste editie van 'Schatrijk' gaat over Wieringen en is in ontvangst genomen door wethouder Theo Groot van de gemeente Hollands Kroon.

Jack van der Hoek, gedeputeerde Cultuur: "De provincie Noord-Holland wil gemeenten inspireren om beter gebruik te maken van de kansen die archeologie en erfgoed kunnen bieden voor het versterken van hun identiteit en bekendheid. De informatie over het verleden in dit magazine, kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken voor educatieve projecten of als inspiratiebron voor kunst, bouwwerken of de inrichting van een gebied."


Vikingschat Westerklief - foto Rijksmuseum van Oudheden, Leiden

Wieringen
De eerste uitgave van Schatrijk staat volledig in het teken van Wieringen. Wieringen is misschien wel het deel van Noord-Holland met de grootste onbenutte potentie als het gaat om archeologie. Wieringen staat ook bekend als voormalig eiland, maar dat eilandbestaan duurde maar een paar eeuwen. Wieringen was bijna altijd met Noord-Holland verbonden en maakte deel uit van het woongebied van de oudste Noord-Hollanders. Er moeten nog tientallen, mogelijk honderden verborgen nederzettingen op dit historische heuvelland verborgen zijn.

Download het magazine Schatrijk over Wieringen.

Huis van Hilde
Van der Hoek: "Er is een enorme belangstelling voor het verleden en de eigen geschiedenis. Ik verwacht dan ook dat ook inwoners het blad met verhalen over bijvoorbeeld het Karolingische zwaard en de Vikingen met belangstelling zullen lezen. Het magazine is daarom voor iedereen in te zien op verschillende websites en is te verkrijgen in Huis van Hilde, het archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum."
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lachen, maar niet voor iedereen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...