Tijs Dekker winnaar 1e wedstrijd NeCap-Schelphorst
Uitgegeven op 04-03-2018 om 20:59  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Met de start van de NeCap-Schelphorst competitie begint altijd het echte aftellen naar de Meertour. De trainingswedstrijden die worden georganiseerd op het bedrijventerrein in Wieringerwerf geven echter ook altijd een mooie indicatie hoe de renners er qua conditie en kracht voor staan. Een man die de winter absoluut goed verteerd heeft is Tijs Dekker uit Oosthuizen. Hij won de eerste wedstrijd na 25 koude en winderige ronden en verzekerde zich daarmee als leider van het klassement. Na afloop kreeg hij uit handen van voorzitter Dave Kanbier het gele tricot van Bioracer uitgereikt.

Met een gevoelstemperatuur van -7 waren de omstandigheden niet aantrekkelijk om een groot peloton aan de start te verwachten. De koers begon daarom met een klein deelnemersveld, maar gelukkig wel met het nodige enthousiasme. Met een aantal nieuwe gezichten aan het vertrek was het vooral wennen om weer het wedstrijdtempo te volgen. Een enkeling had het daarom moeilijk toen het peloton kon sprinten voor de tussensprints. Nick Slijkerman wist zich virtueel naar de gele trui te rijden nadat hij de tussensprint won voor Joris Blokker en Barry Dam, beiden uitkomend voor Thaam Dam Cycling.

Met nog een aantal ronden voor het einde reden Bas Rijs, Joris Blokker en Tijs Dekker weg van het overgebleven peloton. Tijs Dekker, uitkomend voor Alcmaria Victrix en dit jaar door grote ambities gedreven, wist 500 meter voor het einde met een krachtige demarrage weg te rijden van de twee. Wat restte was de rechte lijn naar de finish waarbij hij zijn voorsprong niet meer uit handen gaf. Zijn ploeggenoot Bas Rijs eindigde in de sprint voor Joris Blokker en daarmee was het trio ver voor de rest gefinisht.

De NeCap-Schelphorst competitie kent nog 7 wedstrijden en hopelijk kan de organisatie dan rekenen op een groter peloton met betere weersomstandigheden. De volledige uitslag van 3 maart: