Lentetuin geopend
Uitgegeven op 28-02-2018 om 17:40  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - De 38e editie van de Lentetuin is geopend door meteoroloog Reinier van den Berg. Dit deed hij door op een knop te drukken waarna een haai door de onderwaterwereld zwom.

Meteoroloog Reinier van den Berg sprak in zijn openingsspeech uiteraard over het weer. "Het weer is water in beweging. Hier komt de onderwaterwereld tot leven door de kleur en de rijkdom van de bloembollen. Het is ongelofelijk mooi. Ik ben vereerd om hierbij betrokken te zijn. Op mijn 12e kwam ik voor het eerst in aanraking met de agrarische sector toen ik tulpen mocht koppen. Van dat geld kocht ik mijn eerste biertje. Ook nu heb ik nog bollen in de tuin. Ik kan er intens van genieten."


Foto Rosemarie van Bentum/AP Fotografie

Tijdens de opening is de prijsuitreiking voor de inzenders van de bolbloemenshow. Alle inzenders hebben maanden gewerkt aan hun stand op de show. Ze willen daar de mooiste bloemen neerzetten om te laten zien wat ze in huis hebben. Dat doen ze niet alleen voor het vak, maar ze laten daar ook de ruim 20.000 bezoekers van genieten die jaarlijks naar de voorjaarsbloeiers komen kijken. Voor de inzenders is er een absolute hoofdprijs: de Gouden Bolbloem.

Goud voor Meelébo
Dit jaar is de Gouden Bolbloem met de combinatie tulp 'Hennie vander Most', narcis 'Big Love' en Muscari 'Siberian Tiger' gewonnen door Meelébo bv. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Jaap Nawijn van de gemeente Hollands Kroon.

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op de pagina Op stap.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in volle haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...