Home-Start heeft nog plek voor 4 gezinnen
Uitgegeven op 28-02-2018 om 17:23  |  link  |  bewaar  |  print

Vrijwilligers staan te trappelen om een gezin te ondersteunen!

HOLLANDS KROON - GGD Hollands Noorden voert sinds februari 2014 Home-Start uit voor de gemeenten Hollands Kroon & Schagen. Home-Start biedt opvoedondersteuning thuis voor gezinnen met jonge kinderen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. November 2017 ontving een nieuwe groep Home-Start vrijwilligers hun certificaat. Vier vrijwilligers zijn nog beschikbaar om gezinnen een steuntje in de rug te geven.

Wat houdt Home-Start in?
Home-Start en Home-start plus is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen met ten minste één kind tot veertien jaar. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Ook krijgen ze concrete steun bij het oplossen van hun problemen. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

Aanmelding gezinnen en informatie
Voor aanmelding van gezinnen en/of meer informatie kan men bellen/mailen naar Gonny Aland, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, ma, wo en do, 06 1312 3333, galand@ggdhn.nl.
Op www.home-start.nl vindt men meer informatie over Home-Start.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes, steenzetten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...