Tocardo maakt doorstart
Uitgegeven op 21-02-2018 om 14:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Getijdestroombedrijf Tocardo is erin geslaagd om een doorstart te maken. Dat is grotendeels mogelijk geworden dankzij een investering van het Participatiefonds Duurzame Energie Noord-Holland. Tocardo International ging vorige maand failliet nadat een Canadese grootaandeelhouder afhaakte die vijf miljoen zou investeren in de verdere commercialisering van het bedrijf. De eerste bestaansjaren heeft Tocardo zich vooral gericht op ontwikkeling van nieuwe technologie.

Het Noord-Hollandse participatiefonds PDENH investeert met een aandelenkapitaal en verstrekt aanvullend een lening. Curator Alexander Claus hoopt dat de financiƫle gevolgen van het faillissement door de nieuwe structuur zo beperkt mogelijk blijven.
Vijftien van de twintig arbeidsplaatsen blijven behouden na de overname. Tijdens het faillissement is het bedrijf wel gewoon blijven draaien. Het nieuwe bedrijf neemt ook alle verplichtingen over die zijn voorganger is aangegaan, zoals een lening die gekoppeld is aan een crowdfundingactie voor de getijdencentrale in de Oosterschelde.
Tocardo is gespecialiseerd in getijdenstroom, waarbij energie wordt opgewekt met turbines. Stroming in zeewater als gevolg van veranderingen in het getij laat de turbines draaien, waarbij de beweging wordt omgezet in stroom. Er zijn al negen draaiende turbines in de Afsluitdijk en de Oosterscheldekering.

Lees meer op www.cobouw.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drijvende viskisten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...