Druiven zijn zuur voor Luyt
Uitgegeven op 20-02-2018 om 13:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - 'Gelijk hebben en gelijk krijgen..' Dit gevoel overheerst op het kantoor van Luyt na de uitspraak van de Rechtbank vorige week inzake het verplaatsen van de schepen.


Luyt kan nu niet terug naar de vertrouwde plek in de haven, de aannemer is vorige week direct aan de slag gegaan.

Luyt heeft uiteindelijk de schepen zelf verplaatst met de eigen sleepboot toen er een Politieboot arriveerde met een door de gemeente ingehuurde sleepboot. Omdat op het moment van de zitting in Alkmaar de werkzaamheden in de hoek van de haven waar Luyt al decennia werkt waren aangevangen door de aannemer kon volgens de rechter het handelen van de gemeente niet worden omgekeerd en de eis van Luyt dan ook niet worden toegekend. De schepen liggen nu op een andere locatie in de haven. De nieuwe kade waar Luyt zal komen is nog niet gereed. Luyt liet ons weten dat er een gerede kans is om in een procedure te voorkomen dat de kosten in dezes afgewend kunnen worden. Luyt baseert zich hierbij op woorden uitgesproken tijdens de zitting.

Wieringernieuws peilde de stemming op de haven. Uit de reacties bleken vissers en andere bezoekers doorschemeren geen goed woord over te hebben voor het handelen van de gemeente in de kwestie Luyt. Wij gaan daarom dan ook een poll plaatsen. De stelling Luyt luidt :

Als een bedrijf bereid is om gedwongen te verhuizen moet de boel wel in orde zijn op de nieuwe locatie.(Advertentie)(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zwinstraat Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...