Gelijkspel Succes tegen De Koog
Uitgegeven op 18-02-2018 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes verspeelde in de 'eilandderby' tegenDe Koog in de laatste minuten een zeker lijkende overwinning. De bezoekers van Texel kregen loon naar werken en keerden met een 2-2 gelijkspel huiswaarts.

Eerste kans van de wedstrijd.

Stan de Koning in actie, de tegenstanders van Texel hadden meer body bleek zondagmiddag, een fysiek sterke tegenstander.

De Koog kwam het beste uit de startblokken, zo werd een corner in de eerste minuut net over geschoten. Even later schoot Jay Klaaren ongelukkig tegen een tegenstander, waardoor de bal net over de goal van Succes zeilde.

De eerste gevaarlijke actie van Succes was van Kevin de Bruin, hij kopte een corner van Stef de Koning net naast. In de 12e minuut was er een prachtige aanval van Succes. De Bruin legde de bal prima terug op Toine Bugel, die de kans echter niet verzilverde, maar net over schoot. Vlak daarna was het echter wel raak. Een corner van Stan de Koning werd door Bart de Kleine met een achteloos hakje afgemaakt (1-0).

Bart ziet de bal aankomen en met een handig hakje tikt hij de bal erin.

Hierna werd het spel van beide ploegen wat slordig. Dit leidde niet meer tot echte kansen. Er was nog een hachelijke situatie voor de goal van Succes. Keeper Martijn Lont was te gemakkelijk met het uitverdedigen van de bal, waardoor De Koog bijna de gelijkmaker kon aantekenen.

Voor rust werd de nog steeds niet helemaal fitte Youri Jansma vervangen door Wonne van Bekkum.

Prima invalbeurt voor Wonne.

Succes kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. In de 47e minuut was het meteen al raak. Een prachtige pass van Toine Bugel bereikte Kevin de Bruin, die de keeper omspeelde en vanuit een moeilijke hoek de 2-0 aantekende.

Een omkijkende Kevin ziet zijn bal in het doel verdwijnen.

Even later kon de Bruin de wedstrijd beslissen, hij kwam alleen voor de keeper maar die redde uitstekend. Hierna kreeg De Koog een prachtige kans, na fout terugspelen kwam de spits van de alleen voor keeper Lont, maar hij schoot hoog over.
20 Minuten voor tijd was er een mooie actie van Toine Bugel maar hij schoot te zacht in.

Ook een sterke invalbeurt van Jornt Jonkman

In de 72e minuut scoorde De Koog uit het niets de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap kopte Miko Honing de bal achter keeper Martijn Lont (2-1). Kevin de Bruin had de wedstrijd definitief kunnen beslissen. Alleen voor de keeper schoot hij echter hoog over. De geblesseerde Toine Bugel werd vervangen door junior Jornt Jonkman. Succes leek de overwinning binnen te hebben, maar in de dying seconds ging het alsnog mis. Een schot van De Koog raakte de lat, de terugspringende bal werd niet weggewerkt, waardoor Andries Kuip de 2-2 maakte. Loon naar werken voor De Koog. Direct hierna floot de goed leidende scheidsrechter Bora Ari uit Heerhugowaard voor het eindsignaal.

Tragisch einde voor de Wieringers, in de laatste seconde maken de bezoekers 2-2, niet onverdiend.

Volgende week speelt Succes de belangrijke thuiswedstrijd tegen DWOW.