Zvv Succes sterker dan Nieuwe Niedorp
Uitgegeven op 18-02-2018 om 12:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 16e competitiewedstrijd thuis in sporthal Wieringen. Succes was voor deze wedstrijd redelijk compleet en versloeg de bezoekers uit Nieuwe Niedorp met 5-3.

Stan de Koning maakte eindelijk zijn debuut voor Succes 1. Hij is weer helemaal fit om in de zaal te spelen na zijn ernstige blessure. Het was een wedstrijd tussen de nr. 1 en nr. 10 op de ranglijst. Eerder dit seizoen had Succes uit met 1-6 gewonnen.
Succes begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op een 1-0 voorsprong door Pieter Mulder. Na een mooie combinatie scoorde Maikel Hoekstra de 2-0. Keeper Sandor Doesburg hield zijn doel schoon na een aantal counters van Niedorp. Nieuwe Niedorp kreeg een discutabele vrije trap mee. De bal ging onder de muur door, 2-1. Even later was het weer de beurt aan Succes. Stef de Koning scoorde beheerst de 3-1. Succes was duidelijk de betere ploeg, ze speelden de 1e helft uit. Alleen Pieter Mulder dacht daar anders over en scoorde net voor rust na een fraaie solo. De ruststand was 4-1.

De 2e helft kende in het begin hetzelfde spelbeeld. Succes was duidelijk beter, maar werd te makkelijk. Niedorp scoorde de 4-2 na een uitgespeelde aanval. Bart de kleine wist de 5-2 te scoren, hij schoot de bal keihard in de kruising. Hij deed dit na een prachtige assist van Stan de Koning. Even later kwam Succes onterecht met een man minder te spelen. Maikel kreeg geel na een sliding op de bal. Uit de man meer situatie scoorde Niedorp de 5-3. Dit was ook de eindstand. Dhr. Buter floot een prima wedstrijd.

De opstelling: S. Doesburg (doel), R. Meilink, S. de Koning, Stan de Koning (allen achter), P. Mulder, M. Hoekstra, B. de Kleine (allen voor). Coach Y. Jansma. Afwezig: M. Uijthof, J. van den Esschert, R. de Bie (coach)