Een hele dag Engels op school
Uitgegeven op 16-02-2018 om 13:50  |  link  |  bewaar  |  print

Een hele dag Engels op school

HIPPOLYTUSHOEF - Op uitnodiging van Wiringherlant zijn er twee studenten van de universiteit van Durham, Engeland, op bezoek. Het bezoek is georganiseerd door Suzanne Duivestein. Zij is coördinator tweetalig onderwijs op het Wiringherlant. Naast de lessen die zij daar geven zijn James en Emily ook twee dagen op een basisschool geweest. De eerste dag waren zij op De Kei in Hippolytushoef. De volgende dag gingen de studenten naar De Peppel in Middenmeer.


James en Emily op basisschool De Kei

De dag begon vanuit de nieuwsgierigheid van de kinderen. Zij wilden van alles weten over Groot-Brittannië, het leven daar en hoe het schoolsysteem daar werkt. Daarna hadden James, student Natuurkunde, en Emily, student Aardrijkskunde, zes activiteiten voorbereid. Deze waren erg uiteenlopend. Van drijvende eieren tot de Olympische Spelen. Onder begeleiding van James en Emily zijn de kinderen daar heel enthousiast mee aan de slag gegaan.
Uiteraard ging alles in het Engels. Na een voorzichtige start werden de kinderen steeds vrijer in het praten en vragen stellen. Was er vertaling nodig dan was er altijd een klasgenoot die daarbij kon helpen.

Voor de kinderen en studenten was het een ontzettend leerzame en onvergetelijke dag geworden. Een dag die komend schooljaar zeker om een herhaling vraagt.


(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zuiderzeewerken nabij De Haukes, steenzetten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...