Baanbrekende samenwerking Omring en VGZ
Uitgegeven op 15-02-2018 om 09:35  |  link  |  bewaar  |  print

Doel: ook de meer complexe zorg bij mensen thuis of dichtbij huis organiseren

Zorgorganisatie Omring en Coöperatie VGZ, waar Univé Zorg een onderdeel van is, gaan een meerjarige en intensieve samenwerking aan met de ambitie om samen te komen tot baanbrekende oplossingen in de zorg voor ouderen en chronisch zieken in Noord‐Holland Noord. Hierbij hebben zij de gezamenlijke ambitie om ervoor te zorgen dat straks steeds meer mensen langer en veilig thuis kunnen blijven wonen en dat ook de meer complexe zorg bij mensen thuis of dichtbij huis georganiseerd wordt.

In deze samenwerking doen Coöperatie VGZ en Omring dat niet alleen: er wordt (nu al) volop samenwerking gezocht met onder andere ziekenhuizen en huisartsen om de zorg in zijn geheel en vanuit de wensen van burgers te organiseren. De juiste zorg op de juiste plek. Het past in het Zinnige Zorg programma van Coöperatie VGZ: betere zorg tegen lagere kosten.
"Over vijf jaar is 50% van Nederland ouder dan 50 jaar. We zien het als onze opgave om dan, maar ook over tien, twintig en vijftig jaar nog steeds de zorg te kunnen bieden die de mensen in onze regio van ons gewend zijn. Het liefst bij mensen thuis of dichtbij huis. Met als uitgangspunt de vraag van de cliënt en ruimte voor professionals. Om deze reden nemen we met deze samenwerking het voortouw", zegt Omring bestuursvoorzitter Jolanda Buwalda.

Verplaatsen van zorg: Samen de beste zorg dichtbij
Omring en Coöperatie VGZ willen het langer en veilig thuis wonen een wezenlijke stap verder brengen.
Beide partijen beseffen ook dat thuis wonen niet altijd realistisch is. Het is soms beter en veiliger om op een andere plek dan thuis (tijdelijk) te verblijven. Het gaat er om dat de juiste zorg op de juiste plek wordt georganiseerd en betaalbaar en toegankelijk is. Dit betekent dat er in de samenwerking gekeken wordt naar het mengen en/of verplaatsen van huidige vormen van zorg, zoals ziekenhuiszorg, verpleeghuiszorg en thuiszorg. Uitgangspunt hierbij is de vraag van de cliënt en het geven van ruimte aan zorgprofessionals. De deskundigheid en kwaliteit van zorg moet namelijk daar geboden worden waar deze voor de cliënt de meeste waarde heeft. Dan ontstaat samen de beste zorg dichtbij.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie: