KVG eert jubilerende leden en directeur Rataplan
Uitgegeven op 11-02-2018 om 14:43  |  link  |  bewaar  |  print

MIDDENMEER - Het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer hield donderdag haar jaarvergadering. Tevreden keken de dames terug op een mooi jaar met als hoogtepunt de kerstbijeenkomst nieuwe stijl in 'Brink55' te Slootdorp. Momenteel telt de vereniging 82 leden en staat een enthousiast zeskoppig bestuur aan het roer. Maar liefst 10 leden werden in het zonnetje gezet wegens langdurig lidmaatschap.

De jubilarissen:
Nely Dekker-Sprenkeling, Gerie Commandeur-Evers, Mia van den Oudenhoven-Florack, Cora Verbruggen-Lakeman, Mimi Brugman-Sas, Marga Smit-Verbruggen en Marry Verheijen-Botman zijn 40 jaar lid.
Els Eurelings-Bollen, Joek Zijlmans-Stegeman en Annie Temmerman-Vossen zelfs een halve eeuw!
Velen hebben naast het lidmaatschap ook periodes deel uitgemaakt van het bestuur of als contactdame. Hulde dus voor hun trouw en betrokkenheid.


Alle jubilarissen van KVG

Na de verslagen en huishoudelijke punten werd er gesproken over de succesvolle handtekeningenactie tegen de opstomende digitale samenleving, de spijtig beëindigde traditionele Rabofietssponsortocht en de komende internationale vrouwendag op 8 maart in de Cultuurschuur. Met een laatste oproep om toch vooral in te schrijven voor de cursus rond operakenner Kees Schilder uit Volendam, was het tijd om de 'mystery guest' van de avond aan te kondigen: Gert-Jan Dekker.
En toen bleef het stil, want die naam zei de dames niets. Pas toen 'Rataplan' genoemd werd, ging er een zucht van verlichting door de zaal. Natúúrlijk wisten ze wie hij was en men ging er eens goed voor zitten.
Met veel passie en gedrevenheid sprak Gert-Jan over het fenomeen 'Rataplan'.
In 1984 min of meer toevallig ontstaan in Den Helder vanuit een schillenophaalproject en inmiddels uitgegroeid tot een gigantisch bedrijf met 23 vestigingen en 36 bemande fietsenstallingen annex fietsenmakers bij de grote N.S. stations. In alle zaken zijn beheerders aangesteld die in totaal rond 900 medewerkers aansturen, veelal met een beperking, een arbeidsachterstand of een migrantenstatus.
Aangestoken door het zogenaamde 'Rataplan-gen' is de motivatie en de werkdrift groot en beleven de medewerkers, naast de ervaring die ze opdoen, veel plezier aan het nuttige werk dat ze met collega's mogen doen. Daarbij ligt de nadruk op ieders talent; wat kun je juist goed. Vanuit die positieve gedachte worden ingebrachte goederen gesorteerd, opgeknapt, zo nodig gerepareerd, geprijsd en verkocht. Daarmee is een grote cirkel rond; mensen kunnen hun overtollige spullen kwijt waardoor het milieu minder belast wordt, anderen kunnen voor een zachte prijs nog prima bruikbare spullen een tweede leven geven en de medewerkers doen veel arbeidservaring op. Met de nodige voorbeelden gaf Gert-Jan Dekker (foto), geboren Wieringer en nu woonachtig met zijn gezin in Medemblik, zijn aandachtige publiek een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken, de financiële kant met subsidies, contacten met gemeentes, Noordhollands Noorderkwartier, de N.S. en andere kringloopwinkels. Na zijn betoog werden vele vragen gesteld en maakte een dame de opmerking dat het altijd zo keurig, schoon en overzichtelijk is in de winkels van Rataplan. Zij kreeg veel bijval van de aanwezigen, allen opgegroeid in de tijd van de drie 'R's': Rust, Reinheid en Regelmaat. Een regel die nog altijd prima blijkt te werken.
Na een afsluitend dankwoord door de voorzitster en een drankje met de inmiddels beroemde bitterballen van gastheer Bert, toog iedereen voldaan en met vertrouwen in de KVG toekomst huiswaarts.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1925 aanleg kleine Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...