Handen gezocht voor het nieuwe buitenseizoen
Uitgegeven op 10-02-2018 om 10:01  |  link  |  bewaar  |  print

Informatieochtend vrijwilligers op 13 februari


(foto's aangeleverd ZZM)


ENKHUIZEN - Het buitenseizoen van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staat al weer voor de deur. Daarom is het museun op zoek naar vrijwilligers. Om kennis te kunnen maken met het diverse functieaanbod, is er op dinsdag 13 februari van 10.00 tot 12.00 uur een wervingsmarkt in museumrestaurant Het Peperhuis aan de Wierdijk. Het museum is onder andere op zoek naar rolspelers, ambachtslieden, huis-Wikipedianen en vrijwiligers voor het onderhoud van de schepen.


Onder het genot van een kopje koffie met krentenmik start directeur Stephan Warnik de ochtend met een welkomstwoord. Geïnteresseerden kunnen vervolgens bij verschillende kraampjes informatie inwinnen over de vrijwilligersfuncties die beschikbaar zijn. Vrijwilligers ontvangen voor hun werkzaamheden een onkosten- en reisvergoeding en lunch. Bekijk alle vacatures hier.

Aanmelden
Geïnteresseerd in een van de vrijwilligersfuncties? Het Zuiderzeemuseum vraagt belangstellenden om zich vooraf per e-mail op te geven, onder vermelding van hun naam en de vrijwilligersvacature waar de voorkeur naar uit gaat. Deze e-mail kan gestuurd worden naar: solliciteren@zuiderzeemuseum.nl. Deelnemers ontvangen na aanmelding een uitnodiging en routebeschrijving voor de bijeenkomst.

Vers van Vroeger

Ga tussen 30 maart en 28 oktober 2018 op verkenningstocht door het buitenmuseum en ontdek wat je allemaal kunt eten uit de zee en van het land. Laat je verrassen door hapjes van vroeger en proef ook van hedendaagse lekkernijen geinspireerd op toen. Leer spelenderwijs dat er honderd jaar geleden andere gerechten werden gegeten dan nu, hoe de ingredienten werden geteeld of gevangen, en daarna bewaard. Proef sprot bij de visrokerij, ontdek oude fruitrassen in de boomgaard en geniet van een ouderwets ulevelletje.

Ook op de kaart van het museumrestaurant vind je verschillende traditionele gerechten met een moderne twist. En de jonge bezoekers? Die zoeken op verschillende plekken in het museum naar de oplossing van de speurtocht en krijgen een leuke beloning!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
AU!!! en een bijnaam erbij - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...