Parkinson beweeggroep
Uitgegeven op 09-02-2018 om 15:13  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Woonzorggroep Samen introduceert een Parkinson beweeggroep. De Parkinson beweeggroep is speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson(isme), waarbij er geoefend wordt met kleine groepen van ongeveer vier personen. De beweeggroep vindt elke donderdagmiddag plaats van 16:00 uur tot 17:00 uur. Bij voldoende aanmeldingen zal een tweede beweeggroep gestart worden op dinsdagmiddag.

Parkinson beweeggroep
Tijdens de beweeggroep worden oefeningen gegeven gericht op kracht, conditie en balans. Voorafgaand aan deelname worden individuele metingen gedaan om het niveau van de deelnemer te bepalen. Na ongeveer drie maanden worden de metingen herhaald om te kijken of er vooruitgang geboekt is.

Vergoeding
De Parkinson beweeggroep wordt vergoed door de zorgverzekeraar als u fysiotherapie in uw aanvullende pakket heeft. Parkinson is een chronische aandoening, waarbij geldt dat de eerste twintig behandelingen vergoed worden uit de aanvullende verzekering, alle daaropvolgende behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor deelname is een verwijzing van de huisarts verplicht.

Over Revalidatie- en Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum heeft expertise op de volgende gebieden: fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, psycholoog en specialist ouderengeneeskunde. Daarnaast kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Magnushof, Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis.
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.
Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211149.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Biljartclub De Pollepel - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...