Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 07-02-2018 om 22:01  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de ZeeVerse Vismarkt.Het is dan wel erg koud maar het is wel supermooi buiten! Een rondje over de haven en achter dijk langs het wad, het is nu echt genieten. En voor de vissers is dit ook prima weer, alles beter dan harde wind! Tegen de kou kunnen ze zich wel kleden, lange onderbroek aan, extra thermoshirt en een warme muts over de oren.

Februari is door het Nederlands Visbureau uitgeroepen als de maand van de Kabeljauw. Kabeljauw behoort tot de rondvissen en het is familie van de kabeljauwachtigen waar ook de wijting, schelvis en koolvis toe behoren.

Vroeger mocht de benaming kabeljauw pas gehanteerd worden als de vis een lengte had van 90 centimeter, wat gelijk was aan drie tegels in de vishal. De kleinere kabeljauw wordt ook wel gul genoemd.

Wist u dat?
Wat haring is voor Nederlanders, is kabeljauw voor Noren. De vis prijkt zelfs op de bankbiljetten.
In veel landen is gedroogde kabeljauw een lekkernij: o.a. in Portugal, Scandinavëi en Suriname. (bekend als stokvis, bakkeljauw en bacalhao).

Deze week hebben we wederom de kabeljauwfilet in de aanbieding!


Kabeljauwfilet € 15.00 per kilo!!


Op de WEBSITE visrecepten vond ik een lekker recept voor Pikante Kabeljauw met wilde rijst, een makkelijk gerecht voor tijdens de Olympische Spelen!(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoofdstraat Hippolytushoef met schoenenwinkel Smits - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...