Jos: een beetje bijzonder
Uitgegeven op 05-02-2018 om 14:03  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Jos is een beetje bijzonder, het is een gecastreerde kater, prachtig in wildkleur, met geboortedatum 17/08/2006. Jos is één van de katten, die gevangen zijn in het centrum van Den Helder. De reden voor het vangen was dat de vaste verzorger niet langer in staat was om de groep katten te voeren. Eigenlijk was de buurt er ook niet echt blij mee, hoogste tijd voor actie.

Bij chipcontrole bleek Jos een katje te zijn ooit als kitten geadopteerd uit ons asiel. Even dachten we nog wat leuk, dan is de eigenaar ook te vinden, maar dat bleek een beetje te zonnig gedacht. Inmiddels is het tijd om ons te richten op de toekomst, een nieuw warm mandje.
In het hokjesverblijf (quarantaine) kon hij soms een beetje gestresst reageren. Zo is hij weleens recht over de schouder van een vrijwilliger gesprongen, niet omdat hij kwaad wilde doen, gewoon omdat hij het contact te veel vond en weg wilde. Toch met een rustige benadering kun je hem wel aaien en zie je hem genieten. In de open kattenkamer is het een zoekplaatje. Jos doet zijn uiterste best om onvindbaar te zijn en komt vast tevoorschijn als het stil en rustig is. Het gaat steeds beter, met name dierverzorger Marjan mag hem zelfs kammen!! Wat een beetje geduld en liefde al niet kan doen. Zeker weten dat het nog beter gaat worden, hij heeft gewoon tijd nodig om te wennen en een niet al te drukke omgeving.

Met een voorgeschiedenis als gewoon gezellige huiskat is de basis in orde, alleen heeft de periode van 'kat op straat' de nodige indrukken achtergelaten...
Andere katten zijn geen probleem, samen met een sociale soortgenoot zou hem kunnen helpen om zijn 'verlegenheid' te overwinnen. Urinecontrole gaf de diagnose van blaasgruis (struviet) zodat dieetvoeding noodzakelijk is (Royal Canin S-O).
Jos zoekt nog steeds een warm mandje.Durft u hem een kans te geven? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok. U bent welkom!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Geertje Sprenkeling en Cees Russelman - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...