Mogelijke doorstart Tocardo
Uitgegeven op 12-01-2018 om 14:18  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Tocardo International is door de rechtbank in Alkmaar failliet verklaard. Curator Alexander Claus van Tanger Advocaten acht de kans op een doorstart voor Tocardo 'zeer realistisch'.

Met de Canadese grootaandeelhouder Tribute Resources was Tocardo in een ver gevorderd stadium om de krachten te bundelen. Tribute had al een aandeel van 46,5 procent in het Noord-Hollandse bedrijf en wilde dat verhogen naar 100 procent. Toen bleek dat Tribute de benodigde financiering niet op tijd kon realiseren, raakte Tocardo in zwaar weer.
Tocardo is failliet verklaard als gevolg van financiële problemen bij grootaandeelhouder Tribute.

"Ons doel is om met de huidige ploeg door te starten", zegt Tocardo-directeur Hans van Breugel. "We zitten in de finale gesprekken met drie Nederlandse geïnteresseerde partijen." Binnen twee tot drie weken hopen Van Breugel en curator Claus met positief nieuws naar buiten te kunnen komen. Van Breugel: "Tocardo is kerngezond - alleen de aandeelhouder heeft niet kunnen leveren wat hij had toegezegd. We hebben veel goede projecten in de pijplijn. Onze mensen zijn nog volop aan het werk. Werk uitbesteden gaat natuurlijk even niet, maar eind januari hopen we duidelijkheid te hebben, anders wordt het lastig om ze vast te houden. "

Claus valt Van Breugel bij: "Tocardo heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Als er een aandeelhouder aan boord komt om financiering te leveren maar die toezegging niet kan waarmaken, ligt het niet direct aan het bedrijf dit het fout gaat. Tocardo is door omstandigheden van buitenaf meegetrokken." Claus waarschuwt wel: "De nieuwe partner of eigenaar zal diepe zakken moeten hebben. Tocardo heeft namelijk een product dat continu in ontwikkeling is en dat is een kostbare zaak."

Bron: mechatronicamachinebouw.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Overzichtje op een ansichtkaart - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...