Omgaan met mensen met een depressie
Uitgegeven op 11-01-2018 om 17:54  |  link  |  bewaar  |  print

Heb je iemand in de familie of directe omgeving met een depressie, dan wordt je eigen leven daar flink door beïnvloedt of je hebt het gevoel dat je de persoon die je kende even 'kwijt' bent. Het doet verdriet en roept gevoelens van onmacht op. Hoe ga je hiermee om en hoe voorkom je dat je zelf (psychische) klachten krijgt? De cursus 'Omgaan met depressie' brengt je in contact met mensen die met dezelfde vragen zitten en je krijgt advies over hoe je zelf beter in balans blijft.

Hoe kunt u uw naaste ondersteunen? Waar wordt een depressie door veroorzaakt? Hoe werken medicijnen tegen depressie? Hoe kunt u het beste met de hulpverlening omgaan? Hoe kunt u ook goed voor uzelf en anderen uit uw omgeving blijven zorgen? De cursus helpt u om antwoorden te vinden op deze en andere vragen en om op de goede manier te kunnen reageren op uw depressieve naaste en sterker in uw schoenen te staan. Daarnaast ontmoet u mensen die in dezelfde situatie verkeren.

Wat komt er aan de orde?
Tijdens de cursus komen onderwerpen als de oorzaak van een depressie, behandelmogelijkheden en medicatie aan het bod. Daarnaast wordt besproken welke hulpverlening mogelijk is, interactie en reactiepatronen en krijg je meer inzicht in de gedachten en de gevoelens van de persoon met een depressie. Tijdens de cursus maak je kennis met lotgenoten en vind je onderlinge herkenning en steun.

Voor wie?
De cursus is speciaal ontwikkeld voor familieleden en directbetrokkenen van ingeschreven cliënten met een depressieve stoornis bij GGZ Noord-Holland-Noord.

Praktische informatie
Vanaf dinsdag 6 februari vinden er zes bijeenkomsten plaatst op dinsdagavond 19:00-21:00 uur in de Maelsonstraat 1 in Hoorn. De kosten van de cursus zijn € 13,50. Per ingeschreven cliënt kunnen maximaal twee naasten deelnemen. Voorafgaand aan de deelname vindt een (telefonisch) introductiegesprek plaats.

Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Mariette Stegerhoek via m.stegerhoek-vanderavoird@ggz-nhn.nl of Willemien Engwerda via w.engwerda@ggz-nhn.nl.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De vloot van de familie Kooij - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...