Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 10-01-2018 om 09:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Na een stormachtige eerste week de eerste nieuwsbrief van dit jaar.En dan zijn we zomaar 2018 binnen gewandeld!

Uiteraard allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. De meningen over tot wanneer je dat mag doen zijn verdeeld, volgens sommige mensen tot Drie Koningen op 6 januari, maar andere vinden dat het de hele maand januari nog mag. Laten wij ons maar scharen onder de laatste mening, iemand het beste wensen mag altijd, toch?!

Het nieuwe jaar begon voor de vissers onstuimig. Harde wind, water op de kant en de coupure moest zelfs gesloten worden. Het blijft altijd een bijzonder gezicht, water op het haventerrein.(foto Frank Meijer van de Facebookpagina Parels in Hollands Kroon)

De vissers zijn nu allemaal weer naar zee, o.a. op zoek naar de lekkerste garnalen. En de visbestekken zijn in de wintermaanden altijd erg verspreid. Zo blijven sommige vissers liever dichtbij huis en vissen op het wad of op de Noordzee boven de eilanden maar er ligt ook een grote groep in het Duitse/Deense gebied te vissen. De garnalen komen dan met koelvrachtwagens naar Nederland om te zeven en verder te verwerken. De kotters blijven in Duitse haven als Busüm of Cuxhaven liggen of nog verder weg in Deense havens als Havneby. De vissers rijden met de auto heen en weer, dat is goedkoper en kost minder tijd dan met de kotter. Rond de lente komen de meeste Syltvissers, zoals de vissers die in Duits/Deens gebied liggen genoemd worden, weer terug in Nederlandse wateren.

En? Is uw vriezer al leeg? Zo ja, geen nood, zaterdag zijn we weer geopend!

Het assortiment is wel aangepast aan het seizoen, zo zal er o.a. geen schol op de vistafel liggen de aankomende weken. De schol zit nu in zijn paaitijd en laten wij liever even met rust. Daarnaast zoeken sommige vissoorten het diepere, warmere water op en laten zich maar sporadisch zien. Daardoor blijft het voor ons ook elke week weer een verrassing wat er aangevoerd wordt, naast de vissoorten die er eigenlijk altijd wel zijn zoals Tong, Tarbot en Griet.

We beginnen dit jaar met een mooie aanbieding,


Zalmfilet € 14.50 per kiloU kunt de zalm bestellen via onze webshop.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker
ZeeVerse Vismarkt
06-12995486(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koffertje van