Vijf D.O.S. turnsters naar landelijke wedstrijden voor het NK
Uitgegeven op 25-01-2006 om 17:45  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - De turnsters van GV DOS uit Den Oever turnden het weekend in de turnhal van het training center Turnace Gymnastics te Amsterdam. De wedstrijden stonden in het teken van plaatsing voor de regio en landelijk wedstrijden.

Samen met de leiding van GV DOS Den Oever is er de afgelopen maanden o.a. in de turnhal van Turnace Gymnastics getraind. Deze hal is speciaal ingericht voor de turnsport. De turntoestellen staan er het hele jaar opgesteld, waardoor er niet zoals in een normale sporthal op- en afgebouwd hoeft te worden. De turnhal geeft ruimte genoeg om tegelijkertijd twee wedstrijden te draaien en biedt voldoende plaats aan het toestromende publiek.

Maar liefst 384 turnsters bonden de strijd met elkaar aan om de punten. De punten konden worden verdiend op de volgende vier toestellen: Sprong, brug, balk en vloer. De turnsters van GV D.O.S. Den Oever waren ook van de partij.

Zaterdag beten de jeugd en de pupillen 2 turnsters het spits af. Nora Looze, Lisa Wilms en Yonie Dikken turnden in divisie 3 mee bij de jeugdcategorie.
Nora Looze turnde een perfecte wedstrijd, op de balk turnde ze stabiel en werd daar ook beloond met een 8.85 pnt. Nora Looze werd met een puntentotaal van 33.75, tiende in een veld van 63 turnsters. Lisa Wilms turnde ook in deze wedstrijd, zij werd 17e met een puntentotaal van 33.25. Jeugdturnster Yonie Dikken behaalde op de balk ook een 8.85 en knokte zich naar een 19e plaats met 33.15 punten. In deze categorie stroomde 19 van de 63 turnsters naar de landelijke voorwedstrijden voor het Nederlandse Kampioenschappen.

Daisy Zandvliet turnde in divisie 3 bij de pupillen 2, zij turnde een stabiele wedstrijd, had net een paar tiende tekort om door te mogen gaan naar de Landelijke voorwedstrijden. Ze werd 23e met in totaal 28.95 punten.

De senioren divisie 3 kwamen bij de laatste wedstrijd van die dag aanbod. In totaal waren er 58 senioren turnsters voor dit niveau en er stroomde 20 turnsters door naar de Landelijke voorwedstrijden.
Annelies Koorn turnde hierbij. Ze turnde een goede balkoefening. Op brug behaalde ze een 8.45 pnt. Ze eindigde hiermee op een 11e plaats en bemachtigde een ticket voor de Landelijke voorwedstrijden. In totaal behaalde ze 32.40 punten.

Lisa Wilms, Nora Looze, Yonie Dikken en Annelies Koorn zijn door hun resultaat een ronde verder. Zij stromen door naar de Landelijke voorwedstrijden, maar zullen ook door hun goede prestaties meedoen aan de Finale Regiokampioenschappen van 2006.
Op zondag waren er ook weer Regiovoorwedstrijden maar dan voor de divisies 2 en 1.

In de ochtend wedstrijd werd GV DOS Den Oever vertegenwoordigd door Tessa Raaijmakers bij de pupillen 2 turnsters in divisie 2. Tessa toonde zich na afloop zeer tevreden over haar vloeroefening. Voor haar een perfecte wedstrijd, ze werd 3e op het toestel sprong met 9.25 pnt., 3e op het toestel brug, 1e op balk en 3e op de vloer. Zij behaalde in totaal 33.05 punten en hiermee werd ze Noord-Hollands Kampioene en mocht ze het goud mee naar huis nemen.
Ook Tessa plaatste zich zowel voor de Landelijke voorwedstrijden,als voor de Finale Regiokampioenschappen van 2006.
Vijf van de zes DOS turnsters in divisie 3 en 2 hebben zich geplaatst en zijn daarmee een ronde verder.

Ook deze week werd voor de turnsters van divisie 4 bekend gemaakt wie naar de Finale Regiokampioenschappen mochten, die op 4 februari a.s. in Wieringerwerf plaats gaan vinden. De turnsters Anne de Wit, Chantal van Wijhe en Luz-GabriŽla Gallego mogen hieraan deelnemen door hun goede prestaties die ze hebben getoond op de vorige wedstrijden.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...