Jaaroverzicht 2017 mei
Uitgegeven op 28-12-2017 om 22:43  |  link  |  bewaar  |  print

MEI



Martien de Graaf stuurde ons deze foto's die hij maakte tijdens het filmen in Den Oever. De dijk gaat op de schop, de aangetroffen oude sluis werd maandag geopend.


Maandag werd de oude sluis geopend.

Zo kwam dit tevoorschijn uit de sluis. Een deur met duumhengen


De alpinisten moesten wederom komen opdraven nadat de vlag bij het haantje in de spits op de kerktoren verward geraakt was. Een paar jaar geleden was dit ook het geval.


Dit moet je maar durven te doen! Martien de Graaf maakte deze foto, het filmpje staat hieronder.




Drie monumentale schepen in de haven van Oude Zeug. Schitterende oude schepen, maar waarom liggen deze schepen daar en wie zit daar achter? In de wekelijkse fotorubriek 'Rondje om' vroegen wij wie weet waarom deze schitterende schuiten in Oude Zeug zijn afgemeerd. Het antwoord kwam van een trouwe lezer die voor ons ging speuren op het wereld wijde Internet.


Aangename verrassing in de haven.

(fotografie Henk-Jan Wittink, SAMSUNG telefoon.

Jan van Seumeren, voormalig mede-eigenaar van Mammoet, ontfermde zich over de laatste twee geklonken stoompassagierschepen van Nederland. “Als ik ze niet had gekocht, waren ze in de schrootbak beland. Dat kan toch niet! Als we nu niets doen om deze schepen te redden, is er over vijftig jaar niets over van dit deel van de Nederlandse geschiedenis.”

LEES HIER het hele verhaal en neem een kijkje op de haven achter Kreileroord, het wordt volgende week prachtig weer!


Voer de duvel niet bang!

Dat zeggen we op Wieringen en dan heb je er eentje in je net zitten!



Visser Arie de Visser plaatste deze foto's op het Internet, een allemachtige grote zeeduivel.


Wim Auke zorgt ervoor dat ze op de WR 23 goed eten.

Niet gek voor op een doordeweekse dag, maandag schotelde 'chefkok' Wim Auke Tijsen dit de bemanning voor op een kabbelende mooie zomerse dag op de Noordzee.


Ach... Nico kan het hebben. Dat wordt in het weekend sporten makker! Menu (zeg maar gerust Captain's Dinner) Schouderkarbonade Stroganoff, witlof gratin en gebakken piepertjes. Wie heb 't? Nico, kijk uit, die Zaanse doet je de das om en de broekriem knijpen. Eet smakelijk mannen en een goede vangst!


Op de laatste dag van de Hippofeesten was het beregezellig in de Hoofdstraat, vrachtwagentrekken, ga er maar aan staan!


Pieter Rotgans op het nieuws, zie die krachtige inspanning, en dat onder zomerse omstandigheden. Het was een mooie afsluiting van de 35e Hippofeesten. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Al 35 jaar organiseert de firma Jonker-Linker de Kermis, hier lijkt Henk-Jan het bestuur uit de gemeente weg te trekken. De Kermisorganisatoren snappen niet waarom er in de Hollands Kroon andere regels worden gehanteerd dan in andere gemeenten. Zij hebben wel een vermoeden.

Gezellige drukte op het plein voor de kerk, koud biertje, mooie muziek en spektakel.

Hatseflat

Jan en Sabine Selie, zij zorgden voor mooi vertier, gezellige country, klasse!

De meiden trokken nog om een flessie wijn!

De sterkste mannen, dus winnaars, sommige zelfs op slippers.

De dames op de foto na de prijsuitreiking. Nadat Thea ze gefeliciteerd had mocht opperspreekstalmeester Steve de wangen ook nog bevochtigen.

Rosalyna Jonker in de mooie witte Volvo die getrokken moest worden.

Als uitsmijter ging er nog een klassieke Volvo achter de touwen aan.


(advertentie)
(advertentie)
Occasions