Henricusschool 75 jaar
Uitgegeven op 25-01-2006 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – De Henricusschool bestaat dit jaar 75 jaar. De school aan de Butterhoek werd gesticht per 1 juli 1931. Het gebouw, dat toen werd betrokken, werd in 1978 verlaten voor een nieuw pand, onmiddellijk ernaast gelegen. De oude school fungeert sindsdien als dojo van de judovereniging Asahi-San.

Op zaterdag 1 juli, precies de dag waarop de enige ka-tholieke school van Wierin-gen driekwart eeuw bestaat, zal het jubileum worden gevierd. Dat gebeurt over-dag met een inloopmiddag in de oude en de nieuwe school, waar kan worden gekeken naar een foto-expositie.

Directeur René de Kort is druk bezig met het verzame-len van materiaal daarvoor. Hij hoopt dat mensen, die schoolfoto’s van vroeger hebben bewaard, deze voor korte tijd willen uitlenen. ,,Het is niet de bedoeling de foto’s op te hangen. Ze zul-len digitaal worden getoond met behulp van een ‘beamer’. Ik heb ze dus maar even nodig, om ze te kunnen scan-nen. Dat maakt het uitlenen ook minder bezwaarlijk,” denkt het schoolhoofd. Fo-to’s mogen ook gescand worden doorgemaild naar de school via het adres of per post worden bezorgd (But-terhoek 7, 1777 GN).

De inloopmiddag is tevens een informele reünie. Rond het avonduur kan een broodmaaltijd worden geno-ten in het partycentrum Concordia, waar aansluitend een feestavond zal plaats-hebben. Hiervoor dient men zich van tevoren op te geven, bij voorkeur via de website (let op de dubbele H, ook in boven-staand e-mailadres), maar als het niet anders kan mag het ook per telefoon (0227-592776). De kosten van de broodmaaltijd bedragen tien euro en aan de feestavond kan worden deelgenomen tegen betaling van een all-inbedrag ad 25 euro.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Piet Vilten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...