Succes 2 minder dan het tweede uit Middenmeer
Uitgegeven op 25-01-2006 om 17:41  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondag 22 januari mocht Succes 2 na ruim een maand het voetbalveld weer eens betreden. Tegenstander was het hoger geklasseerde Flevo. Het tweede ging onderuit en verloor met 1-3.

Vorig seizoen leverde de ontmoetingen met Flevo nog veel spektakel en 4 punten voor Succes 2 op. Dat waren toen de eerste en één van de laatste wedstrijden van het seizoen. Bij die eerste wedstrijd had Succes er net de voorbereiding op zitten en die laatste wedstrijd was de afsluiting van een goede periode. Succes 2 opereerde toen als team en wist er het maximale uit te halen. Dat was nu, na een maand voetbalrust en beperkte trainingsopkomst, ver te zoeken. Ook het feit dat het tweede begrijpelijkerwijs zijn beste spelers aan het eerste kwijtraakt komt het voetbalvermogen van het team niet ten goede.

Het team van Flevo liet pijnlijk zien waar het aan schort bij Succes 2. Dit is namelijk een team van oudere spelers die het voetballend allemaal net iets beter begrijpen. Sterker en rustiger aan de bal, geen overbodig geren en gevlieg zonder maar vooral met de bal. Ook tactisch staat het allemaal beter. Een elftal dat waarschijnlijk minder traint dan Succes, maar het na een langdurige voetballoze periode gewoon weer oppakt. Bij Succes 2 moet coach Arie Kossen blijven hameren op het simpel uitvoeren van de taken en het proberen te lezen van een wedstrijd. Soms lukt dat, maar door de winterstop leek alle lijn wel uit het spel.

De wedstrijd werd terecht gewonnen door Flevo. De Middenmeerders waren sterker en hadden meer mogelijkheden. Wrang was dat Flevo op 0-1 op voorsprong kwam door een Succes-blunder op het moment dat zij met 9 man speelden. Dit na een korte periode van schermutselingen die deed denken aan de wedstrijden van vorig jaar. Scheidsrechter Marcel Engel greep daarop in en stuurde 2 Flevo spelers voor vijf minuten van het veld, waardoor de rust weerkeerde. Het was wel tekenend hoe Succes 2 met dit overtal omging.
De schitterende 1-1 van Pascal Sanou kwam uit de lucht vallen. De ruststand gaf dan ook hoop op een goede afloop, die echter kort na rust al weer de kop werd ingedrukt. Het werd 1-2 voor Flevo. In de fase daarna leek het tij ondanks minder spel toch nog ten gunste van Succes te keren. Enkele grote kansen waren helaas niet aan de aanval besteed. Toen Flevo daarna het overwicht in nog een goal tot uitdrukking bracht was deze opleving weer voorbij. Zij speelden de wedstrijd rustig uit en Succes mocht zich nog gelukkig prijzen dat zij ook niet alle mogelijkheden benutten.

Deze wedstrijd maakt duidelijk dat Succes 2 slechts tot goed spel kan komen als alles een beetje klopt. Daarbij is het niet de inzet die tekort schiet, maar vooral de simpele voetbalhandelingen en het tactische denkwerk. Dat het wel kan bewijzen enkele wedstrijden aan het begin van het seizoen. Hopelijk is dit niet geheel verloren gegaan in de winterstop. Met de komende vorstperiode zal deze na een onderbreking van één wedstrijd waarschijnlijk weer verlengd worden. Om de teamgeest hoog te houden en hopelijk de daaruit voortvloeiende prestaties te behalen zal iedereen dus op de training dienen te verschijnen.


Tekst: Edwin Wittink
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anthony's Dream (hoort bij foto 569) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...