CWI: help werkgevers bij vervullen vacatures
Uitgegeven op 23-01-2006 om 10:19  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Het Centrum voor Werk en Inkomen wil dit jaar meer werkgevers helpen met het vinden van personeel. Het streefcijfer voor het aantal te vervullen vacatures, waarbij op verzoek van werkgevers voorwerk door het CWI wordt verricht, stijgt met bijna 25 procent tot 95.000. Dit laat het Ministerie voor Sociale Zaken weten.

Dat staat in het jaarplan van het CWI voor 2006 dat door minister De Geus en staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is goedgekeurd. Ook de jaarplannen van de Sociale Verzekeringsbank, het Inlichtingenbureau en het Bureau Keteninformatisering Werk en Inkomen zijn goedgekeurd. In een brief aan de Tweede Kamer schrijven De Geus en Van Hoof dat de plannen bijdragen aan het bereiken van gestelde doelen, onder meer op het gebied van werk boven uitkering, klantgerichtheid en doelmatigheid.

De betrokken organisaties streven naar een verdere verbetering van de dienstverlening en een effectievere samenwerking. Mensen zonder werk kunnen alleen efficient en klantgericht aan werk en indien nodig aan een uitkering worden geholpen als CWI, UWV en gemeenten goed samenwerken, schrijven De Geus en Van Hoof. Ze stellen dat er op het terrein van de samenwerking vooruitgang wordt geboekt, maar verdere verbeteringen blijven mogelijk en nodig.

Het jaarplan voor 2006 van het UWV is nog niet goedgekeurd, omdat onderzoek naar de kostencijfers nog niet is afgerond. In goed overleg met UWV is daarom besloten om de goedkeuring van het jaarplan en de begroting 2006 op te schorten, schrijven de bewindslieden. Het uitstel duurt uiterlijk tot 1 april. Het UWV kan, in afwachting van de goedkeuring, gewoon doorwerken.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
13 maart 1926 laatste vaart Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...