Anoniem meldpunt cyberpesten van start
Uitgegeven op 17-01-2006 om 20:30  |  link  |  bewaar  |  print

ALKMAAR - Een op de vijf kinderen en een op de drie jongeren wordt wel eens gepest via e-mail of sms. Gepeste leerlingen kunnen sinds dinsdag anoniem melding maken van cyberpesterijen op de website www.pestenislaf.nl van stichting De Kinderconsument.

Doel van het meldpunt is volgens een beleidsmedewerker van de stichting de onzichtbare wereld van pesten op internet en via mobiele telefoons zichtbaar maken voor scholen. Een school die zich voor 225 euro abonneert krijgt toegang tot een persoonlijke website, waar meldingen van de eigen leerlingen in kaart worden gebracht.

"Wij kunnen de school vervolgens helpen om het pesten aan te pakken en bieden specifieke lespakketten en ouderavonden aan", aldus de medewerkers. "Bij zeer ernstige meldingen nemen wij direct contact op met de school en begeleiden we eventuele stappen tegen de pester."

Ook leerlingen van scholen die niet zijn geabonneerd op de dienst kunnen anoniem melding maken van cyberpesterijen. Wanneer vanuit een bepaalde school veel meldingen komen, licht De Kinderconsument de schoolleiding in.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lutjestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...