Davie: een knuffelkater
Uitgegeven op 20-11-2017 om 11:51  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Davie is een leuke pastelrood met witte kater, inmiddels gecastreerd, met geschatte geboortedatum: 02-03-2016. Hij werd gevonden met verwondingen aan zijn koppie, niet zo vreemd als toen nog ongecastreerde kater, waarschijnlijk vechtend op het liefdespad. Hij werd gevangen en kreeg een kuurtje antibiotica, inmiddels is alles mooi genezen en is hij gezond verklaard. Na de verplichte 14 dagen termijn werd hij gecastreerd zodat zijn leven in rustiger vaarwater is gekomen.

Lief, onzeker, met een beetje handigheid toegankelijk en een grote knuffel, gesloten en afwijzend, het klinkt tegengesteld maar Davie is het allemaal. We zien het vaker, voor dit soort katjes zijn mensenhanden een teken om bezorgd te worden terwijl het juist een voorbode van leuke, lieve zaken zou moeten zijn. De voorgeschiedenis is niet bekend, zijn onzekerheid kan voortkomen uit te weinig positieve ervaringen of ook minder prettige contactmomenten met mensen. Heel bijzonder, eenmaal in handen is het een grote knuffel die zichtbaar geniet van persoonlijke en fysieke aandacht.

Andere katten geen probleem. Honden is niet bekend. Gezien zijn voorzichtige omgang met mensen is een druk gezin met kinderen een minder goede combinatie.
Urine controle gaf een licht afwijkend beeld, geen blaasgruis. In het asiel eet hij wel met 'blaasgruis-katten' mee. Na plaatsing is het niet noodzakelijk en mag hij gewoon goede brokjes eten.
U bent the perfect match voor Davie? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok. U bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Verso 1.8 VVTi Dynamic
€ 7.445,-

Algemeen nieuws: