Goed resultaat voor Wieringer judoka’s
Uitgegeven op 17-01-2006 om 14:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op zaterdag 14 januari 2006 is de derde ronde van de Westfriese Judocompetitie gehouden in de dojo van Asahi-San. Voor onze judoka’s dus een thuiswedstrijd. Ook de judoka’s van Yamaguchi, Kodokan en Budocentrum Julianadorp rezen naar Hippolytushoef af. De team’s van De Lange en van Heest waren te gast bij Haarlemmermeer. Deze opsplitsing is door de organisatie doorgevoerd gezien de relatief kleine oppervlakte van de mat bij beide verenigingen.

De eerste wedstrijd werd gedraaid tegen Budocentrum. Onze judoka’s hadden er duidelijk zin in gezien de grote woorden dat ze de judoka’s van Julianadorp “wel even van de mat zouden gooien”. Dit lukte deels. Bouke Steinfoort wist zijn partij met een yuko te winnen. Dit gold ook voor Jordy Peereboom. Donny Boot, die het aandurfde om in de -50 kg te staan in deze superzware competitie, had geen tegenstander en scoorde hiermee toch maar liefst 2 wedstrijdpunten voor zijn team. Meijert Steinfoort was weer prima in vorm en scoorde een ippon. Sanne Tacx stond daarna tegenover Daniel Lee. Een judoka waar zij niets tegenin te brengen had . Verlies met ippon was het resultaat. Peter Aarts, die een gewichtsklasse zwaarder werd ingezet, kon dit judogeweld niet de baas en liep tegen een ippon op. Dit gold ook voor Annejon Schoonhoven. Hoewel hij een geweldige partij draaide, kon hij het (met twee keer een knietje op een plaats waar je die liever niet krijgt) niet van zijn tegenstander winnen en verloor met ippon.
Ivo Tacx moest er ook behoorlijk tegenaan. De volle speeltijd werd benut waarna door de scheidsrechter gelijk werd gegeven. Jeroen Dirks had daarna geen tegenstander waardoor hij een ippon op zijn naam kon schrijven. Ook Mike Zwarts kon niet tegen Jeroen Blom, zijn tegenstander, op. Met een schouderworp op twee knieën (ippon-seoi-age) wist deze de partij met ippon te beëindigen. Uitslag: 11 tegen 9 voor Asahi-San

De tweede wedstrijd werd gedraaid tegen Kodokan, de koploper in deze competitie.
Gezien het feit dat dit team alle andere teams ver achter zich laat in het klassement behoefden we niet de illusie te hebben om te winnen. Het is echter natuurlijk wel leuk om enkele individuele successen op je naam te kunnen zetten. Wat we niet hadden verwacht maar wel gebeurde, is dat er akelig spannende wedstrijden ontstonden. Helaas uiteindelijk met 7 verloren partijen voor ons team. Jordy, die langzamerhand weer terugkomt in zijn oorspronkelijke wedstrijdniveau van vorig seizoen, wist zijn partij wel met ippon te winnen. Zo ook voor Meijert Steinfoort. Jeroen Dirks zorgde echter voor de partij van de avond. Met zijn oranje band stond hij tegenover een geroutineerde zwarte-bander. Frustaties ten top voor deze hoog gegradueerde, want hij kon Jeroen niet naar de grond krijgen. Sterker nog, tot twee keer scoorde Jeroen met een Yuko, wat zijn tegenstander tot wanhoop dreef. De tegenstander vond het welletjes worden en zette een o-goshi in bij Jeroen. Deze werd echter op pure kracht geblokt en overgenomen met een tani-o-toshi.Vol ippon voor onze judoka en een diep beschaamde tegenstander. Omdat het publiek voor 95 % van de aanwezigen voor de “underdog” was, was het applaus bijna oorverdovend. Schitterend om te zien en te horen wat een sfeer er in de dojo hing.
Uitslag: 14 tegen 6 voor Kodokan, maar wat een avond!!
Jeroen Dirks neemt inzet over van zijn tegenstander (foto: Henk-Jan Wittink)
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Aspiration 5drs
€ 9.350,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
NACO Zomerdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...