Behoud beide visafslagen doel 2006
Uitgegeven op 09-01-2006 om 09:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De visafslagen in Den Helder en Den Oever hebben in 2005 gezamenlijk 200.000 euro meer omzet gedraaid. Evenals veel andere afslagen, was de aanvoer iets minder, maar kon toch een plus in de omzet worden gehaald. Dit meldt het Noord-Hollands Dagblad.

In Den Helder is een omzet van 33,9 miljoen euro gehaald, in Den Oever 11,6 miljoen euro. Komend jaar zal de coŲperatie door opnieuw efficiŽnter te gaan werken, proberen de stijgende kosten in de hand te houden. Dit wordt onder andere gedaan door de aanvoer van langoustines en garnalen in Den Oever te concentreren. Het materiaal en personeel kunnen daar op afgestemd worden.

Directeur P. Visser: ,,Ons doel is om beide afslagen open te houden.'' Vissers zegt niet geschrokken te zijn van de verlaging van de aanvoertarieven met een half procent, die de visafslag in Urk wil gaan doorvoeren. En dat Urk, de grootste aanvoerhaven in Nederland, wil fuseren met Harlingen is hem al langer bekend. Hij zegt geen angst te hebben voor de concurrentie. ,,Met een betere prijs voor de vis kan een schipper bij ons uiteindelijk beter af zijn. Voor de langoustines krijgen ze in Den Oever altijd een betere prijs.'' Visser zegt de positieve afsluiting van het boekjaar te danken is aan het goede weer in het laatste kwartaal. ,,Door het relatief mooie weer konden veel kleine schepen toch door blijven vissen.''

Om het hele artikel te lezen klik hier.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eenden op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...