Succes na rust gemakkelijk langs Schagen 3-0
Uitgegeven op 15-10-2017 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - 12 uit 4, de start van het seizoen is prima voor Succes. Op een zonovergoten warme 15 oktober won Succes met 3-0 van schagen. Alle goals vielen in de tweede helft.

Jeroen Norder knikt de 2-0 feilloos in het doel. De 1-0 viel al dertig seconden na de rust, toen had onze fotograaf nog een kopje koffie in zijn hand, sorry...

Uit een voorzet schiet Jop de 3-0 in het net. De klus was toen geklaard.

Succes speelt Schagen na de rust van de mat.

Succes is de competitie goed gestart. De selectie is breed genoeg en bezit voldoende kwaliteit om dit seizoen voor de prijzen te gaan, daarvan is trainer Jan Loew overtuigd.
Met drie gespeelde wedstrijden en 9 punten kreeg de lijstaanvoerder Schagen op bezoek. Schagen is minder goed gestart met slechts 4 punten uit drie wedstrijden. Dat is uiteraard niet naar het zin van hun trainer Gosse Bosma eens de trainer van Succes. De verwachting was dan ook dat hij zijn manschappen getergd in het veld zou brengen.
Dat viel tegen want Schagen had gekozen voor een versterkte verdediging waarmee Succes voor de rust geen raad wist. Wel een groot veld overwicht maar weinig scoringskansen. Opwinding ontstond toen de scheidsrechter Succes een strafschop toekende. Hij was er van overtuigd dat de handsbal van een Schagen verdediger binnen het strafschop gebied werd gemaakt. Waarom hij op aandringen van de Schager grensrechter van mening veranderde was onduidelijk. Maar laat zich raden, niet goed gezien dan ook geen strafschop toekennen, scheids.

Martijn Lont stond lekker in het zonnetje te wachten op een doelpunt van zijn Succes maten, maar dat verdiende doelpunt kwam niet tot stand. De ruimten waren klein het spel te traag en te vaak werden er verkeerde keuzes gemaakt.

Direct na de rust een geheel ander spelbeeld. Succes startte furieus en scoorde binnen de minuut. De uitstekend spelende Bart de Kleine bracht Kevin de Bruin in stelling die eerst tegen een Schagen verdediger aanschoot maar in de rebound schoof hij de bal feilloos in. 1-0

Niet veel later kreeg Succes een hoekschop te nemen. De bal viel tussen een kluwen van spelers, waarna Jeroen Norder de bal het laatste zetje gaf. 2-0.
Nog binnen het kwartier werd het zelfs 3-0. Ook het fraaiste doelpunt. Wederom was Bart de Kleine zijn tegenstander te snel af, schoot hard en laag voor, waarop Job van den Esschert met een doeltreffende uithaal het net liet bollen. Binnen een kwartier was de wedstrijd gespeeld.

De wedstrijd werd definitief door Succes in het slot gegooid en Schagen was te machteloos om de eer te redden. Man van de wedstrijd was deze middag Jeroen Norder. Zowel aanvallend als verdedigend was hij de meest opvallende speler. Succes behoudt uiteraard de koppositie en loopt zelfs uit op de concurentie. Wonne van Bekkum kwam na de rust in het veld voor Rick Jansma en Rene de Kleine voor de licht geblesseerde Maikel Hoekstra.

Volgende week Zondag is Succes vrij.

Het had zomaar 4-0 kunnen staan, helaas werd de bal uit wederom een mooie voorzet verkeerd geraakt en ging hoog over het doel.

Invaller Wonne van Bekkum zet voor.

Nog een sfeerplaatje, Succes was de tegenstander vooral in de tweede helft de baas. De eerste helft liep minder.