Verlies VZV van veel beter VOC
Uitgegeven op 08-10-2017 om 17:11  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Maedilon/VZV heeft ook tegen VOC geen potten kunnen breken. VOC was zoals verwacht duidelijk de veel betere ploeg en won met klinkende cijfers: 33-13.

Na 5 minuten keek het team van trainer/coach Betty Plasmeyer al tegen een 4-0 achterstand aan, waarna Jane Kramer het eerste VZV doelpunt voor haar rekening nam 4-1. Tegen het snelle aanvalsspel van VOC had VZV in de eerste helft weinig of niets in te brengen, het was keepster Amber Zomerdijk die met fabelachtige reddingen een behoorlijk aantal doelpogingen van tegenstander VOC onschadelijk wist te maken.
Maedilon/VZV speelde zeker voor de rust veel te afwachtend en zonder zelfvertrouwen, waardoor er veel passes werden onderschept en VOC een doelpunt opleverde.
Aanvallend had VZV niets in de melk te brokkelen of er werd te gehaast en onnauwkeurig geschoten.
Alleen wist Jane Kramer aan het einde van de tegenvallende en slechte eerste helft met haar tweede treffer nog tegen te scoren. Ruststand 17-2.

Jane Kramer scoorde in de (slechte) eerste helft beide en enige VZV doelpunten tegen VOC - archieffoto Partrick Hogervorst

Na de rust zou het alleen maar beter kunnen gaan. VZV kwam beter uit de startblokken. Kort na rust had VZV al twee maal gescoord en tegenstander VOC drie maal 20-4. Hierna had VZV zelfs een goede fase. Roos de Vries en 2x Djazzmin Trabelsi scoorden drie maal achter elkaar. Halverwege het tweede bedrijf gingen beide teams nog steeds gelijk op.
Het verschil was net als bij het rustsignaal nog steeds 15 doelpunten. VOC voerde de voorspong verder op naar 26-7.
Het team van VZV speelde na rust echter wel met meer zelfvertrouwen, wat ook meer doelpunten opleverde. Lisanne Kolken, Florance Kos, Albertine Abube en Roos de Vries scoorden zelfs vier treffers achter elkaar.
VOC breidde de score in de slotfase nog verder uit en is zeker één van de titel kandidaten. Einstand 33-13.

Doelpunten: Roos de Vries 4, Jane Kramer 3, Djazzmin Trabelsi 3, Lisanne Kolken 1, Florance Kos 1, Albertine Abube 1