Relatief rustige oud- en nieuwviering
Uitgegeven op 01-01-2006 om 20:01  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De jaarwisseling in Noord-Holland Noord verliep over het algemeen rustig. De politie, die ruim tweehonderd politiemensen in dienst had, kon de meldingen en incidenten goed aan. Niet alleen eigen personeel, maar ook personeel van de politieregio Zaanstreek-Waterland en de Koninklijke Marechaussee werden ingezet.

Ongeveer de helft van het personeel deed dienst in Alkmaar in verband met de verwachte moeilijkheden in de wijk Oud-Overdie. Het beleid van de gemeente Alkmaar en de politie was gericht op handhaving de openbare orde het bevorderen van veiligheid voor personen en goederen. Om die reden had de gemeente Alkmaar een deel van Oud-Overdie aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Door het afkondigen van een noodverordening golden tussen zaterdagochtend 09.00 uur en zondagmorgen 10.00 uur extra maatregelen. Dit gaf de politie de mogelijkheid preventief te werken door bijvoorbeeld personen die brandbare goederen of alcohol bij zich hadden direct aan te houden Ook gold er een samenscholingsverbod en een verbod om met bijvoorbeeld een bivakmuts op te lopen. In de aanloop naar oud en nieuw waren goederen die geschikt waren voor brandstapels uit de wijk verwijderd. Ook werden onderzoeken in schuren en woningen verricht waar men illegaal vuurwerk vermoedde.

Ook in Opperdoes had de gemeente een noodverordening afgekondigd. Hier deden zich echter geen noemenswaardige incidenten voor.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
New York Times - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...