Column, we schaffen af
Uitgegeven op 26-07-2017 om 02:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Column. Vanwege de verhitte reacties kunt u alleen reageren op Facebook, lieve mensen, we gaan niet met moddergooien. Zoeken naar oplossingen en kijk vooruit!

Tja, wat nu…..

(Column van Dolf van der Wap)

De Kermis is levensgevaarlijk, er staan botsauto’s op het Kerkplein. O ja, die staan daar al 53 jaar. Heb vanavond Gegoogeld, er is dus nog nooit een botsautobaan in vlammen opgegaan, ja, ze zijn van ijzer, dat lukt niet. Ik werk op Schiphol, per jaar donderen er meer vliegmachines naar beneden dan dat je last heb van botsautootjes. Als de burgemeester hier niet herkozen wordt maar wel benoemd wordt in de Haarlemmermeer, dan heeft Dolf dus binnenkort geen werk meer. Dan wordt die zaak pardoes gesloten, is veel te gevaarlijk, niet meer vliegen. Gaan we lekker weer kamperen in tentjes in Drenthe, althans, dan moeten ze wel vijf meter van elkaar afstaan. Is wel weer lekker als je buurman snurkt, elk nadeel heeft zijn voordeel.

De Halloweenmarkt? Er kan geen hulpverlener doorheen om acht uur ’s avonds, de straat is afgeladen vol met bezoekers en kramen, gelukkig staat er wel een paaltje aan het begin. Afschaffen, kan dus niet meer. De Vlootschouw? 6000 reddingsboeien op de kotters, die zijn er niet, afschaffen dus als het aan het college ligt. De Bloemendagen in Anna Paulowna? Auto’s remmen plotsklap af bij een ontwaard geprikt enorm boeket, levensgevaarlijk, dus niet meer doen. Je weet maar nooit wat de gevolgen kunnen zijn. Bloemencorso? Die mooie grote gevaartes belemmeren de doorgang, afschaffen. Wielrennen? Ze kunnen vallen dus...

Afbreken van tradities, er zijn helaas alleen maar verliezers.

Vroeger was de Wieringer Kermis een pracht. Nu zijn er al jaren mensen die hier nota-bene ook nog eens wonen die hun best doen om daar op een eerlijke manier een paar centen te kunnen verdienen. Dolf vindt het heel erg jammer dat zij er met elkaar niet uit kunnen komen. Ergo, als ik een café zou hebben wenste ik 52 weken per jaar de Kermis voor de deur, zijn toch de dagen waarop je het kan verdienen.

Zondag op het Groene Hart, een springkussen van Alex (hij heeft alle certificaten erbij en het ding is goedgekeurd, tja, je weet maar nooit in Hollands Kroon)), schimken en het treintje van Henk opten Berg rijdt rondjes . We maken er maar het beste van. O ja, de muziek is supergoed en het Amstel en de hapjes zullen smaken. Ik zeg, kom op!

Lieve mensen, laten we het wel gezellig houden deze week. Dat is voor iedereen beter. Als je een echte Wieringer ben moet dat lukken. Praten oké, ook al is dat op zijn Wierings dus met luide stem, maar we blijven wel van de boel van een ander af en we geven niemand een por of dreun. Het komt ooit goed. Er komen betere tijden, de keuze is aan jullie. Dat begint in maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

Morgen gaat Dolf te kramentellen, wedden om een kratje dat dat in een nieuwe recordtijd gevestigd gaat worden? Maar dan let je op de kramen en niet op de weg, dus?

KLIK hier voor je reactie...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: