HollandMaand zit erop!
Uitgegeven op 06-12-2005 om 13:46  |  link  |  bewaar  |  print


HAARLEM - Ter ere van het regeringsjubileum van Koningin Beatrix riepen de provincies Noord- en Zuid-Holland november uit tot HollandMaand. Een kort verslag

In november deed Koningin Beatrix zowel Noord- als Zuid-Holland aan. Reden voor beide provincies om die maand uit te roepen tot HollandMaand. Met gezamenlijke activiteiten, waaronder een bijzondere Statenzitting, een televisieserie en een feestelijk slotevenement, grepen Noord- en Zuid-Holland de bezoeken van Hare Majesteit aan om de provincies sterker te profileren.

De officiële aftrap van de HollandMaand was op 1 november met een gemeenschappelijke statenzitting in Dordrecht, waar in 1572 de allereerste statenzitting van Holland plaatsvond. Maar ook in de aanloop naar de HollandMaand was er al volop te doen en te zien. De jongste inwoners van Noord-Holland konden bijvoorbeeld aan de slag met het lespakket Holland toen, nu en morgen. Basisscholen konden zich tevens inschrijven voor de HollandQuiz, waarbij kennis over Noord- en Zuid-Holland en de geschiedenis van Holland en Oranje werd getest. Ook startte in oktober op de regionale omroepen de serie 'Holland Bestaat Niet?! Deze serie wordt vanaf 5 december iedere maandagavond herhaald op RTV NH (ieder uur vanaf 17.30 uur).

Gedurende de maand november gaven provinciale bestuurders gastcolleges op diverse onderwijsinstellingen. En op 4 november en 11 november bracht de Koningin een bezoek aan respectievelijk Noord- en Zuid-Holland. Op 24 november vond het HollandMaand Slotakkoord plaats. Tijdens dit zinderende festival in de Philharmonie in Haarlem werden ook de winnaars van het Leeuwenspel en de liedjeswedstrijd uitgeroepen. Kijk voor meer informatie op www.hollandmaand.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-