Wiron wint overtuigend van Oosterend
Uitgegeven op 30-04-2017 om 16:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft de wedstrijd tegen Oosterend overtuigend gewonnen. De thuisclub was slechts vijf minuten de controle kwijt. Oosterend scoorde toen twee maal, maar Wiron was het meest doeltreffend, 5-2.

Wiron trok vanaf het beginsignaal ten aanval, maar zag het eerste kwartier alle aanvallen afgeslagen. Toen bereikte een voorzet Stefan Veldhuis, die wel doel trof, 1-0. De spits had na terugkeer van vakantie weinig slaap gehad, maar dat deerde heblijkbaar niet. Nauwelijks twee minuten later scoorde hij opnieuw, 2-0. Oosterend verscheen maar zelden voor het doel van Mark Poepjes en schiep zich pas na een half uur de eerste doelrijpe kans. Het schot van Hessel Bos werd gekeerd door de Wiron doelman. Stefan Veldhuis scoorde vervolgens uit een hoekschop 3-0, een hattrick voor de spits. Wiron liet de teugels even vieren en de bezoekers profiteerden daarvan in de laatste vijf minuten voor rust. Martijn Drijver kreeg een vrije kopkans, die hij fraai afmaakte, 3-1. Vlak voor het rustsignaal was het opnieuw raak. Hessel Bos stond in het strafschopgebied helemaal vrij en kon ongehinderd raak schieten, 3-2.

Stefan Veldhuis (nr.9) scoorde een hattrick

Wiron stelde in de tweede helft orde op zaken, maar het duurde even. De vele kansen werden gekeerd door doelman Pieter Duinker van Oosterend, gingen net naast of over en één keer op de paal. Pas halverwege de tweede helft was het eindelijk raak. Een half gekeerde inzet werd in de rebound door Mark Schouwenaar raak geschoten, 4-2. Richard Hegeman zag zijn kopbal uit een hoekschop gestopt door doelman Duinker. Kort voor het einde van de wedstrijd schoot hij wel raak, 5-2. Het enige verwijt, dat de thuisclub zich kon maken was, dat de score veel hoger had kunnen uitvallen. Mat nog twee wedstrijden voor de boeg is Wiron nog altijd in de race in de derde periode.