Ouderwets lekker, grootmoeders sukadelappen, probeer het zelf eensUitgegeven op 29-04-2017 om 19:21 |
link |
bewaar |
printHIPPOLYTUSHOEF - Vanaf zondag 30 april in de aanbieding bij Uw Slager Ottens, sukadelappen. Hier een recept om dit heerlijke vlees te bereiden. Laat ons weten via een foto of het gelukt is. De mooiste krijgt een leuke prijs.
(Bron foto en recept Uw Slager Ottens)
• 3 sukadelappen
• zout
• versgemalen peper
• olijfolie
• 2 uien, in halve ringen ge sneden
• 500 gram champignons
• blaadjes laurier
• kruidnagels
• 50 ml rode wijnazijn
• 350 ml rode wijn
• plakjes ontbijtkoek
Grootmoeders sukadelappen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Bestrooi de sukadelappen met zout en peper. Verhit olie in een pan en bak het vlees aan beide kanten goudbruin (circa 2 minuten aan beide zijden). Haal de sukadelappen vervolgens uit de pan en leg deze vast in een ovenschaal.
Snijd daarna de champignons in vieren en snijd de ui in ringen. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de champignons goudbruin. Voeg de ui, laurier en kruidnagel toe en bak kort mee.
Blus af met de azijn en de wijn en breng het geheel aan de kook. Doe als laatste de plakken ontbijtkoek erbij (3 plakken) en laat het zacht doorgaren, zodat de ontbijtkoek zich mengt met de saus.
Schenk vervolgens de saus over het vlees in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Gaar het vlees in circa 1,5 uur in de oven. Sukadelapjes zijn heerlijk in combinatie met aardappelpuree en oer-Hollandse groenten, of natuurlijk gewoon bij een lekkere stamppot.
Eet smakelijk.